Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun randament

Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun randament Cum crești viteza internetului; Sursa foto Dreamstime

Dacă ai probleme cu internetul, deși providerul tău nu are nicio defecțiune tehnică, ar fi bine să reconsideri locul în care să pui routerul Wi-Fi.  În nici într-un caz, modemul nu trebuie așezat în holul locuinței.

De ce nu funcționează corect routerul Wi-Fi

Aparatura casnică și obiectele din casă pot bruia semnalul emis de router, fapt ce va face ca viteza internetului să scadă semnificativ, iar nervii tăi să crească. În limbajul de specialitate obiectele care bruiază semnalul emis de routerul Wi-Fi sunt denumite „Wi-Fi killer”. Un astfel de obiect este oglinda, motiv pentru care este de evitat amplasarea routerului în hol.

Suprafețele plane și reflectorizante distorsioanează semnalul emis de router. De asemenea, amplasarea modemului în bucătărie nu este o idee bună. Electrocasnicele interferează cu undele radio transmise de router și afectează calitatea conexiunii la internet. Cuptorul cu microunde are același canal de comunicare cu routerul wireless, 2,4 gHz.

Modem Wi-FI

Router Wi-FI; Sursă foto: Arhiva EvZ

Care sunt obiectele Wi-Fi killer

La fel se întâmplă și în cazul apei și a suprafețelor metalice. Un banal acvariu poate afecta calitatea semnalului Wi-Fi din cauza lichidului care acționează precum o perdea. Pentru a evita orice neplăceri, modemurile wireless trebuie așezate în imediata apropiere a dispozitivelor conectate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ideal ar fi să fie amplasat în mijlocul locuinței. În acest mod semnalul se transmite egal peste tot, iar utilizatorii se pot bucura de o viteză bună a internetului. De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că nu trebuie așezat routerul în preajma ferestrelor.

utilizator laptop

Cum poți crește viteza internetului; Sursa foto: Arhiva EvZ

Cum poți crește viteza internetului. Unde trebuie să amplasezi modemul wireless

Semnalul este transmis în exteriorul locuinței, iar dacă este pus pe podea, semnalul ajunge mai mult va vecinul de jos. Routerul ar trebuie plasat pe o măsuță la același nivel cu dispozitivele utilizate, fie că vorbim de laptop, smartphone sau televizor.