Medicul și administratorii cabinetului unde un copil a murit din cauza unei anestezii în urmă cu trei ani, trimiși în judecată

Medicul și administratorii cabinetului unde un copil a murit din cauza unei anestezii în urmă cu trei ani, trimiși în judecată Sursa foto: EVZ

În urmă cu trei ani, un copil în vârstă de patru ani a murit în urma unei anestezii făcute pentru o intervenție stomatologică. Abia acum, medicul care s-a ocupat de cazul copilului, dar și cei doi administratorii ai cabinetului, au fost trimiși în judecată.

Ancheta a fost deschisă în anul 2020, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că clinica nu avea autorizație pentru procedurile de analgosedare (anestezie) și nici nu dispunea de instrumentele necesare specifice pentru monitorizare și resuscitare.

Acum, cei trei bărbați sunt cercetați pentru ucidere din culpă.

Responsabilii de moartea băiatul de patru ani, trimiși în judecată

Medicul stomatolog în vârstă de 41 de ani, împreună cu cei doi administratori, ambii în vârstă de 46 de ani, au fost trimiși în judecată după o perioadă îndelungată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Băiatul de doar patru ani a intrat în stop-cardio-respirator după ce a fost făcută asupra lui o anestezie generală, într-o clinică din Pitești. Imediat a fost resuscitat și transportat de urgență la Spitalul de Pediatrie din Piteşti iar de acolo în Capitală, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

După două zile de la incident, copilul a murit. În urma cazului, Ministerul Sănătății a anunțat că la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii pentru nerespectarea obiectului de activitate.

Cabinetul a primit o amendă de 20.000 de lei și în plus, inspectorii au interzis toate procedurile de anestezie și în celelalte cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti.

„Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate”, a trasnmis IPJ Argeş.

Medicul stomatolog a mai efectuat numeroase anestezii

În 2020, dentistul declara faptul că tehnica pe care a folosit-o se cheamă largă sedare și are o experiență de 400 de copii anesteziați la fel. Mai mult, el a cerut acordul părinților care au acceptat ca cel mic să fie anesteziat. În urma autopsiei s-a stabilit că stopul-cardio-respirator a venit în urma anesteziei, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, potrivit digi24.ro.