Evenimentul Zilei > Social > BREAKING NEWS. Copilul de 4 ani, băgat în comă la dentist, a murit
BREAKING NEWS. Copilul de 4 ani, băgat în comă la dentist, a murit

BREAKING NEWS. Copilul de 4 ani, băgat în comă la dentist, a murit

Copilul care a intrat în comă după o anestezie făcută la dentist a murit la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

UPDATE. Ora 18.47. „Din păcate, copilul de 4 ani şi 8 luni a pierdut lupta cu viaţa. În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. S-a declarat decesul. Părinţii au fost lângă el”, a anunțat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul a intrat în comă după o anestezie. Potrivit ministerului, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

UPDATE miercuri 14:00 – Medicii le-au arătat părinților electroencefalograma care dovedește că creierul micuțului a cedat, după ce în cursul dimineții organele i-au cedat pe rând.


UPDATE 14:00 – Poliția a deschis o anchetă în acest caz.


UPDATE 13:00 – „Este o practică curentă și în experiența mea, și în practica altor clinici stomatologice. Am experiență de peste 400 de copii. Lucrurile au decurs normal până la 45 de minute, când a intervenit un episod de tahicardie, cu scăderea saturației de oxigen. Am făcut procedurile necesare pentru resuscitare și copilul a plecat stabilizat spre secția de pediatrie a Spitalului Județean Argeș”, a declarat medicul.

„Dozele sunt calculate pe kilogram corp și, mai mult, folosesc aparate care dozează foarte precis”, a adăugat anestezistul. El a respins și ideea că ar fi fost vorba despre o defecțiune tehnică la aparatul de anestezie.


UPDATELa solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de 4 ani după ce a a primit asistență medicală de specialitate a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu” din București, anunță un comunicat al Ministerului.

„Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate”, se mai arată în comunicat.

„Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție”, mai precizează comunicatul.

„Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI. Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit e) Ancheta este în derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii MS într-un raport cu privire la situația existentă”, se încheie documentul.