Evenimentul Zilei > Social > Revolta medicului român, decorat de Macron: ”Răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului”
Revolta medicului român, decorat de Macron: ”Răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului”

Revolta medicului român, decorat de Macron: ”Răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului”

Radu Lupescu, medic român care lucrează în Franța, și care a fost decorat de șeful statului din Hexagon, reclamă un preot care se opune vehement vaccinării.

Radu Lupescu, medic ce a fost decorat de președintele Franței, Emannuel Macron, pentru contribuția pe care a avut-o în lupta împotriva pandemiei din Hexagon, a povestit, într-o postare publicată pe contul de Facebook, despre cazul unui preot care ar certa persoanele care s-au vaccinat.

Și asta în condițiile în care Patriarhul Daniel este vaccinat și le-a transmis medicilor să îi asculte pe medici. Lupescu este de părere că BOR ar trebui să intervină în astfel de „cazuri care răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului, adică înțelepciunea în fața molimei.”

Medicul Radu Lupescu, mesaj virulent pe contul de Facebook

„Sunt furios! Sunt, de când cu pandemia, solicitat să dau o mâna de ajutor pentru apropiați sau necunoscuți care m-au contactat pe FB, oameni care îi aveau pe cei dragi spitalizați cu Covid-19. Încerc întotdeauna să ajut, iar anumite cazuri mă cutremură, chiar dacă sunt obișnuit cu moartea și suferința. Weekendul acesta a fost înmormântat in țară, mort de COVID, fratele unei prietene apropiate. Prietena este vaccinată, restul familiei, rămas in țară, toți nevaccinați.

La înmormântare, prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat! Nu știu exact cum funcționează ierarhia in BOR, dar patriarhul s-a exprimat clar: “ascultați de medici!”. Preafericitul patriarh Daniel însuși s-a vaccinat. Nu înțeleg de ce acest îndemn nu ajunge peste tot, la toți popii, în fiecare sat.

„Nu înțeleg de ce ierarhia BOR nu intervine în astfel de cazuri”

Am avut șansa de a întâlni in viața mea preoți minunați, cum este și preotul nostru de la Strasbourg, care luptă pentru o viață mai bună in comunitate și ajută permanent membrii comunității noastre. De aceea nu înțeleg de ce ierarhia BOR nu intervine în astfel de cazuri care răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului, adică înțelepciunea în fața molimei…”, a scris medicul Radu Lupescu.

Săptămâna trecută, Patriarhul Daniel a confirmat că s-a vaccinat împotriva coronavirusului. „Să urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”, a transmis liderul Bisericii Ortodoxe Române.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.