Medicul şpăgar de la Maternitatea Bucur, cercetat în stare de libertate

Medicul şpăgar de la Maternitatea Bucur, cercetat în stare de libertate

Mircea Conea, medicul obstretician de la Maternitatea Bucur care a fost reţinut, joi, pentru luare de mită, va fi cercetat în stare de libertate.

Tribunalul Bucureşti a respins, ieri, propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia pentru 29 de zile şi, în plus, magistraţii au decis să nu dicteze nicio măsură restrtictivă împotriva medicului.

În prag de pensionare, medicul Mircea Conea şi-a distrus reputaţia. El a fost acuzat de o pacientă şi de soţul acesteia că a cerut 700 de lei pentru o naştere prin cezariană.

Procurorii spun că ginecologul i-a transmis viitorului tătic că suma de 300 de lei, oferită iniţial, este prea mică pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale. "O astfel de operaţie merită 700-800 de lei, iar pentru medicul anestezist trebuie suma de 200-300 de lei", a explicat Conea cum stau lucrurile la materniate

Cu puţin timp înainte de începerea operaţiei de cezariană, medicul a fost prins în flagrant atunci când a primit 700 de lei, marcaţi cu "mită". În faţa procurorilor, Conea a recunoscut că a cerut banii.

În urmă cu doi ani, Maternitatea Bucur din Capitală a mai fost subiectul unui scandal. Atunci o asistentă a fost acuzată de neglijenţă în serviciu, în urma căreia un bebeluş a suferit arsuri grave de la un incubator defect. CITIŢI ŞI: Interviu exclusiv cu asistenta bebeluşului ars

Doctorul Conea a condiţionat actul medical. "300 de lei este prea puţin. Fără 700, nu fac nimic"

Ne puteți urmări și pe Google News