Evenimentul ZileiSocialMedicamentul minune care vine de hac oricăror pandemii viitoare. Anunțul dă speranțe imense omenirii

Medicamentul minune care vine de hac oricăror pandemii viitoare. Anunțul dă speranțe imense omenirii

Medicamentul minune care vine de hac oricăror pandemii viitoare. Anunțul dă speranțe imense omenirii
Un medicament care ar putea "ucide" Covid-19 în numai câteva ore este soluția miraculoasă pentru a pune capăt pandemiei. Există speranțe că pilula ar putea stopa orice alte pandemii viitoare.

Tratamentele la domiciliu împotriva noului coronavirus sunt investigate în Marea Britanie, în speranța că se va găsi unul viabil până la toamnă. Cunoscute ca antivirale, ele opresc replicarea virusului SARS-CoV-2 în organism, relatează presa britanică. Premierul Boris Johnson a anunțat, săptămâna trecută, că există șanse mari pentru găsirea unui antiviral perfect. Potrivit anunțului Guvernului, un grup de lucru va lucra în timpul verii la descoperirea unor antivirale eficiente, care să fie folosite împotriva unui val pandemic, așteptat din toamnă.

Favipiravir reduce riscul infectării

Printre aceste tratamente promițătoare se numără Favipiravir, care e momentan singurul antiviral supus unor teste clinice în Regat. Conducătorul testelor, profesorul Kevin Blyth de la Glasgow University, a declarat pentru Daily Mirror: “Ar fi un uriaș pas îmainte dacă va funcționa (n.r. – Favipiravir). Serviciile spitalelor nu vor mai fi puse sub o presiune enormă. Nu va fi nevoie de lockdown sau alte măsuri de control draconic”.

Expertul a mai precizat că medicamentele antivirale sunt capabile să reducă infectarea și riscul izbucnirii unor focare de coronavirus. Despre Favipiravir, dr. Blyth a precizat că în următoarele 6 luni vom ști cu precizie dacă medicamentul poate distruge COVID-19 în câteva zile de la primirea unui test pozitiv.

Testul clinic pe care îl conduce acesta, GETAFIX, va măsura dacă pacienții infectați vor deveni mai bolnavi pe o scară de la 1 la 10. Mai mulți voluntari din Glasgow participă la un test clinic separat în Londra. Dacă testele GETAFIX vor demonstra că Favipiravirul funcționează, va fi primul tratament antiviral împotriva formelor medii de Covid-19, care sunt majoritatea cazurilor de infectare.

“Există unele date preliminare provenite din China care au demonstrat un efect pozitiv comparativ cu alte medicamente. Însă ne arată în special că în mod tipic pacienții pot scăpa de virus mai repede, potrivit probelor nazale și rezultatelor anormale ale razelor X, care s-au îmbunătățit rapid. Termenul medical este curățare virală, Însă studiul nu a putut stabili clar că tratamentul reduce numărul persoanelor care trebuie ventilate sau care mor dacă este folosit la scară largă“, a explicat profesorul Blyth.

În ansamblu, Favipiravirul a avut rezultate promițătoare în cadrul unor studii clinice din China, Rusia și Japonia. Însă studiile au vizat în special pacienții cu forme grave de boală din spitale. Unele țări ca India au permis utilizarea medicamentului ca opțiune de tratament. Potrivit experților, beneficiul unui antiviral luat din timp este stoparea acțiunii de diseminare a virusului în întregul organism.

Ce alte opțiuni mai există: Molnupiravir, anticorpii monoclonali și medicamentul Pfizer

Majoritatea medicamentelor care s-au dovedit eficiente contra Covid-19 se adresează pacienților spitalizați. Tratamentele reprimă răspunsul sistemului imunitar contra bolii cu noul coronavirus, mai degrabă decât virusul în sine. Producătorul acestuia,  Merck, a anunțat că, potrivit testelor pre-clinice, șansele sale de a inhiba replicarea SARS-COV-3 sunt foarte puternice.

Un alt antiviral privit cu încredere de oamenii de știință este Molnupiravir, aflat în faze timpurii de testare clinică în Starele Unite. Alte opțiuni se referă la anticorpii monoclonali, aflați de asemenea în fază de testare. Ei acționează ca niște anticorpi reali produși de sistemul imunitar. Compania Pfizer, la rândul său, a anunțat că viitoarea sa pastilă, care va preveni infectarea cu virusul COVID-19, ar putea fi gata până la finalul lui 2021. Medicamentul este și unul antiviral și a primit numele PF-07321332. Cercetătorii anticipează că acesta va împiedica formele severe de infecție.

Sursa: The Sun

Citește și Pfizer pregătește un medicament anti-Covid. Primele studii sunt promițătoare

Medic specialist, explicații despre tratamentele miraculoase. Singura metodă verificată de combatere a Covid-19

 

 


Accesează: