Necazuri cu SMS-urile

Favoritul în cursa de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc (PDL), a ieşit la vot în prima parte a zilei. S-a trezit la ora 7.00, şi-a băut cafeaua, şi-a luat soţia la braţ şi a descins spre secţia de votare unde, după ce a dat mâna cu mai mulţi alegători, s-a votat. „Am votat pentru normalitate“, a punctat Ostaficiuc, adăugând că trăieşte o mare dezamăgire pentru că denigrarea lui continuă.

Chiar în dimineaţa zilei de vot, începuseră să circule SMS-uri compromiţătoare: „Mă numesc Ostaficiuc. În mandatul ce-am avut, am turnat cât am putut, la fel ca şi în trecut. Dar vă spun că mam schimbat! În viitorul mandat, Mă ţin numai de furat!“ – este textul unui asemenea mesaj.

La prânz, a mâncat în familie, apoi şi-a petrecut după-amiaza vizitând secţii de vot din mediul rural. Seara, a devenit din ce în ce mai nerăbdător să afle primele estimări.

Sârbu, arondat la grupa mică

Ca să aibă noroc la votul de duminică, senatorul Ilie Sârbu (PSD) şi-a petrecut ziua de sâmbătă în localitatea natală din judeţul Caraş-Severin, unde a participat la sfinţirea unei biserici ortodoxe, înconjurat de foşti colegi de preoţie.

Contracandidatul lui Ostaficiuc a început ziua alegerilor cu o şedinţă operativă, la care a participat întreg stafful de campanie, urmată de un mic dejun copios. A votat abia la orele prânzului. A făcut-o la grădiniţa unde era arondat. Graba l-a făcut să gre- şească sala, dar s-a reorientat rapid după ce a strâns mâinile unor cetăţeni care se aflau la vot.

La intrarea în „grupa mică“, preşedinta secţiei de votare l-a prezentat comisiei electorale în gura mare: „Îl cunoaşte toată lumea pe senatorul Sârbu!“, după care i-a cerut cartea de identitate ca să-i dea buletinele de vot. Candidatul social-democrat la preşedinţia CJ Timiş susţine că şia exprimat votul pentru binele judeţului. „Am votat ca să scot Timişul în faţă“, a declarat Sârbu la ieşirea din grădiniţă.

El a mai spus, încă o dată, că nu a avut niciun fel de grad în fosta Securitate cu care nu a colaborat niciodată, dar a deconspirat un fost coleg de preoţie care l-ar fi turnat pe el la Securitate şi care semna cu numele conspirativ Alin.

După ce a scăpat de presa insistentă, Sârbu s-a urcat în maşina de campanie şi a luat judeţul la picior, în speranţa că prezenţa sa printre ţărani ar aduce PSD-ului cât mai multe voturi. Seara târziu, toată echipa de campanie s-a reunit la sediul partidului, aflat lângă clădirea fostului Gestapo din timpul războiului, ca să vadă la televizor ce a câştigat şi ce a pierdut PSD-ul în Timiş.