Un bărbat din comuna Deveselu, al cărei edil a murit înainte de alegeri, a fost amendat după ce a postat pe internet un mesaj de susținere al unui candidat de la alegeri, după încheierea campaniei electorale. Autoritățile l-au găsit vinovat de continuarea propagandei electorale, conform ultimelor informații.

Amendă de 2.000 de lei pentru propagandă electorală

Un bărbat din Deveselu a fost amendat, duminică, de agenții de poliție, după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj de susținere al unui candidat la Primăria comunei.

„O amendă de 2.000 de lei a fost aplicată duminică, de poliţişti, pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei, unui bărbat care a postat în mediul online mesaje de susţinere a unui candidat la funcţia de primar al comunei Deveselu”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cazul de față, autoritățile s-au autosesizat, au mai transmis reprezentanții instituției.

Luptă între membrii familiei primarului decedat

Duminică, șase persoane au intrat în lupta pentru desemnarea noului primar. Printre candidați se regăsește și Iulian Aliman, fiul fostului primar, care a decedat, dar și un verișor al acestuia. Interesant este că Aliman junior va candida pentru Partidul Național Liberal (PNL), în timp ce tatăl său era membru al Partidului Social Democrat (PSD).

Ceilalți politicieni care râvnesc la funcția de edil al localității Deveselu sunt: Nicolae Dobre (PSD), Luminița Cepan (USR PLUS) Gabriel Braniște (AUR), Marius Sorin Ana (PMP) și Dorel Gorcea (independent).

Anul trecut, după ce au fost anunţate rezultatele parţiale ale alegerilor, oamenii din localiate s-au dus la cimitir, într-o procesiune de felicitare-comemorare a edilului Ion Aliman.