Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsură luată pentru familiile victimelor incendiului de la Piatra Neamț. Ce se întâmplă
Măsură luată pentru familiile victimelor incendiului de la Piatra Neamț. Ce se întâmplă

Măsură luată pentru familiile victimelor incendiului de la Piatra Neamț. Ce se întâmplă

Familiile victimelor incendiului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ ar putea părăsi carantina pentru a participa la funeralii, însă cu acordul autorităţilor, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Neamţ.

„Pentru a veni în sprijinul aparţinătorilor/membrilor familiilor victimelor incendiului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ din data de 14.11.2020, prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei pot fi obţinute informaţii, la numărul de telefon 0233.234.538 cu privire la posibilitatea participării la funeralii de către membrii familiilor care se află sub incidenţa carantinării/izolării la domiciliu şi posibilitatea obţinerii unei decizii de suspendare a măsurii de carantinare. Funeraliile vor fi desfăşurate cu respectarea măsurilor în vigoare referitoare la prevenirea răspândirii cu noul coronavirus SARS-CoV-2”, se precizează în comunicatul Prefecturii Neamţ.

ISU Neamţ va informa direct, prin intermediul psihologului instituţiei, aparţinătorii şi membrii familiilor victimelor cu privire la modalitatea de desfăşurare a funeraliilor, a posibilităţii derogării de la măsura de carantinare sau izolare la domiciliu, cât şi a măsurilor de sănătate publică ce trebuie respectate.

Tragedia de la Piatra Neamț a îndoliat țara și a făcut ca întreaga lume să își îndrepte privirea către România, inclusiv SUA. Însă rudele morților se confruntă cu o dramă uriașă.

În urma incendiului violent izbucnit în secţia ATI a spitalului judeţean din Piatra Neamţ zece persoane au murit. Alte șapte persoane, printre care și medicul Cătălin Denciu, care a încercat să-I salveze pe pacienți din flăcări, au fost rănite.

Măsurile de siguranță luate la control

„În cursul dimineţii am avut întrevedere cu miniştrii Sănătăţii, de Interne, cu secretarul de stat Arafat, cu alţi factori de răspundere implicaţi în tragedia de la Neamţ.

Am solicitat ca DSP, partea de inspecţie sanitară şi pompierii din cadrul ISU să efectueze, de luni, inspecţii si evaluări a instalaţiilor de alimentare cu gaze ale secţiilor ATI şi verificarea conformităţii cu măsurile de siguranţă pentru medicii şi pacienţii de la ATI.

Având în vedere că incendiul a avut loc în secția ATI destinat bolnavilor de COVID-19, s-au stabilit măsuri suplimentare pentru protejarea criminaliștilor împotriva infecțiilor cu noul Coronavirus, cât și a substanțelor chimice degajate în urma incendiului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: