Evenimentul Zilei > Actualitate > Blocaj total! Situație disperată pentru sute de mii de români. A intrat în vigoare carantinarea
Blocaj total! Situație disperată pentru sute de mii de români. A intrat în vigoare carantinarea

Blocaj total! Situație disperată pentru sute de mii de români. A intrat în vigoare carantinarea

Raed Arafat, secretar de stat în ministerul Afacerilor Interne (MAI), a semnat, miercuri seară, ordinele de carantinare zonală pentru 12 localități din trei județe.

 

La propunerea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență din Cluj, Timiș și Sălaj, comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localități:

– Gherla din județul Cluj;

– Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Pesac, din județul Timiș;

– Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din județul Sălaj.

Anunțul a fost făcut prin intremediul unei informări de presă.

Carantina zonală se instituie de mâine, 5 noiembrie și este valabilă pentru o perioadă de 14 zile

Spre exemplu, în orașul Gherla, miercuri,  incidența cazurilor de infecție cu coronavirus a fost 8,44 cazuri la mia de locuitori, în creștere, considerabil peste incidența înregistrată în restul orașelor din județ.

Măsura carantinării vizează limitarea la maxim a deplasărilor. De asemenea, toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani vor avea obligația să poarte măști de protecție în spațiile publice deschise sau închise. Oficierea slujbelor religioase se va face doar în exterior, cu o prezență de maxim 20 de persoane.

Măsura se ve întinde pe perioada a 14 zile, de pe 5 noiembrie pînă la data de 19  noiembrie.

Potrivit ultimelor date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Timiș rata de infectare este de 4.56 la mia de locuitori.

Până astăzi, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.916 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 7.419 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese (77 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele