Evenimentul Zilei > Monden > Nicolae Botgros, mărturisiri din „iad”: „Știi cum e să urli ca un câine în izolare totală?”
Nicolae Botgros, mărturisiri din „iad”: „Știi cum e să urli ca un câine în izolare totală?”

Nicolae Botgros, mărturisiri din „iad”: „Știi cum e să urli ca un câine în izolare totală?”

Nicolae Botgros se simte mult mai bine după câteva săptămâni petrecute la terapie intensivă, cu diagnosticul Covid-19. Mărturisile sale sunt realmente cutremurătoare.
Îndrăgitul rapsod Nicolae Botgros, conducătorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”, din Republica Moldova, a trecut prin momente cumplite la Terapia Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Chişinău.
Se pare că starea de sănătate a dirijorului se îmbunătățește pe zi ce trece tot mai mult. În urma tratamentului administrat, oranismul lui Nicolae Botgros a răspuns pozitiv. 
Externat din secția ATI după 12 zile, artistul a făcut primele declarații cu privire la lupta dusă acolo. Experiența a fost una cumplită, a mărturisit marele artist care în ciuda luptei cu SARS-CoV2, spune că se simte iubit de Dumnezeu.

„Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi”, a declarat Nicolae Botgros.

Și interpretul de muzică populară Ion Paladi a reușit să discute cu maestrul

„În urma discuției de astăzi cu maestrul Nicolae Botgros mă simt în al nouălea cer de bucurie, inima mi-i plină de speranță că va fi în curînd acasă, lângă familia sa frumoasă şi lângă publicul iubit în scenă! Mai are un pic până la recuperare deplină, până atunci, suntem cu gândul şi sufletul la maestru, dorindu-i sănătate multă şi însănătoşire grabnică!”, a transmis Ion Paladi.

Nicolae Botgros, în vârstă de 67 de ani, este unul dintre cei mai talentați artiști de muzică populară. Inegalabil maestru al viorii, conduce de peste 30 de ani Orchestra Populară „Lăutarii”, fondată în 1970, în cadrul Filamornicii de Stat din Chişinău.

Maestrul este căsătorit de aproape 50 de ani cu artista de muzică populară Lidia Bejenaru, cei doi având un fiu, în vârstă de 43 de ani, violonist în orchestra „Lăutarii”.

Multă sănătate a transmis telefonic și Maestrul Benone Sinulescu, omul alături de care a susținut nenumărate concerte și a realizat peste 40 de cântece din repertoriul său.

Noi toți îi dorim multă sănătate, bucuria revederii, fericirea renașterii și să vină iarăși printre noi, așa cum îl știm, voios și harnic!”, a scris publicistul Nicușor Benjamin, pe Facebook.

Și jurnalista Rodica Ciorănică a împărtășit vestea bună pe rețelele de socializare: „Tocmai am avut „inspirația” să îl sun pe maestrul Nicolae Botgros. Abia de vorbește, în șoaptă. Dar bucuria că poate șopti, în sfârșit, și că a revenit într-un salon de spital plin de căldură și lumină, dupa aproape o lună de terapie intensivă, este de nedescris, relatează unimedia