Evenimentul Zilei > Monden > Nicolae Botgros este bolnav de COVID – 19. Care este starea de sănătate a artistului
Nicolae Botgros este bolnav de COVID – 19. Care este starea de sănătate a artistului

Nicolae Botgros este bolnav de COVID – 19. Care este starea de sănătate a artistului

Reputatul artist moldovean Nicolae Botgros a fost internat în seara de 26 octombrie 2020, la Institutul de Medicină de Urgență din Chișinău.

Artistul s-a simțit foarte rău și a cerut ajutor la Serviciul de ambulanță pentru îngrijiri medicale. Echipajul de pe ambulanță la transportat inițial într-un alt spital guvernamental unde a și fost internat. Ulterior, Nicolae Botgros a fost transferat în stare gravă la Institutul de Medicină de Urgență din Chișinău. În urma testării pentru coronavirus, artistul a fost depistat pozitiv.

După trei zile de tratament intensiv, artistul și-a revenit

Dorina Arseni, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină de Urgență (IMU), a anunțat că artistul și-a revenit.

Ea dezvăluit însă că starea de sănătate a artistului este stabilă și nu s-au înregistrat schimbări esențiale. Medicii au fost îngrijorați, deoarece, Nicolae Botgros a suferit complicații.

Mai multe persoane din orchestă sunt internate în spital

Informația potrivit căreia Nicolae Botgros a ajuns în stare gravă la spital a fost confirmată chiar de fiul violonistului, Corneliu Botgros.

Corneliu Botgros a declarat că tatăl său a fost stabilizat, însă starea lui este în continuare gravă. Fiul maestrului a mai precizat că mai multe persoane din orchestră au fost testate pozitiv. Nici măcar nu se știe cine a fost cel care a fost primul infectat cu noul coronavirus. Cert este că au făcut repetiții și se bănuiește că așa virusul s-a răspândit de la unul la altul.

Corneliu Botgrios a ma spus că nu știe foarte multe detalii despre starea persoanelor din orchestră nu ştie pentru că ei sunt izolaţi în spital fără telefoane. Iar despre starea lor află doar de la şeful secţiei unde sunt internaţi.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”, potrivit cancan.ro