Evenimentul Zilei > Actualitate > Ambasada Rusiei la Chişinău acuză Armata Română că a ucis zeci de mii de oameni în Basarabia
Ambasada Rusiei la Chişinău acuză Armata Română că a ucis zeci de mii de oameni în Basarabia

Ambasada Rusiei la Chişinău acuză Armata Română că a ucis zeci de mii de oameni în Basarabia

Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău a acuzat Armata Română, prin intermediul unui comunicat de presă, că ar fi ucis zeci de mii de oameni în Basarabia.

Declaraţia Ambasadei ruse a venit ca o reacţie la afirmaţiile făcute de diplomaţii români de la Chişinău, în cadrul unei activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române.

Ambasada Rusiei la Chișinău acuză România în comunicatul publicat pe Facebook şi spune că  urmaşi a zeci de mii de oameni ucişi şi chinuiţi de agresorii lui Antonescu şi călăii lui Alexianu – moldoveni, ruşi, evrei, găgăuzi şi bulgari nu vor uita crimele acestor nemernici fascişti, care îşi justificau crimele prin „lupta pentru reîntregire”.

Aşdar, ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău a acuzat Armata Română, prin intermediul unui comunicat de presă, că ar fi ucis zeci de mii de oameni în Basarabia. Diplomaţii ruşi l-au numit pe mareşalul Ion Antonescu „criminal de război” şi s-au arătat nedumeriţi că diplomaţia română l-ar ridica în slăvi: „memorie veşnică eroilor” sună cinic.

Comunicatul publicat pe social media:

„Am fost nedumeriţi de afirmaţiile Ambasadei României în Republica Moldova despre „eroii căzuţi la datorie pe 14 iulie 1941 pentru eliberarea Basarabiei de ocupaţia sovietică”. Îndemnurile reprezentanţilor oficiali ai Bucureştiului de a păstra „memorie veşnică eroilor” sună cinic. Vrem să amintim că cei care l-au slujit pe criminalul nazist Antonescu, activitatea căruia a fost condamnată de tribunalele de la Nurnberg şi Bucureşti şi memoria căruia diplomaţii români ne cheamă să o păstrăm veşnic, într-adevăr au lăsat după ei o moştenire de neuitat. Urmaşi a zeci de mii de oameni ucişi şi chinuiţi de agresorii lui Antonescu şi călăii lui Alexianu – moldoveni, ruşi, evrei, găgăuzi şi bulgari nu vor uita crimele acestor nemernici fascişti, care îşi justificau crimele prin „lupta pentru reîntregire”. Putem oare considera „luptă pentru reîntregire” execuţiile în masă ale ruşilor şi evreilor din Transnistria de către administraţia română de ocupaţie? Sau poate „lupta pentru reîntregire” a fost participarea soldaţilor români de partea lui Hitler în lupta de la Staliningrad?”, se arată  în comunicatul de presă al Ambasadei ruse.

Comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei a stârnit reacţii extrem de dure din partea unor internauţi aducând critici şi atacuri la adresa diplimaţilor români: „Dați-i naibii afară din Moldova!”, a scris cineva. „Fascismul în Europa, fenomen normal”, a comentat altcineva.

Un comentator român a scris pe site-ul oficial: Mihai Gribincea: Rusia, care a omorăt prin represiuni, foamete sute de mii de basarabeni, s-a gasit să dea lectii de istorie si compartament diplomatic. Rusine. Acest ambasador rus, urmas al lui Molotov si Ribbentrop ar trebui sa fie declarat persona non grata pe teritoriul Moldovei. Anul trecut cerea statut de limba de stat pentru limba ocupantilor. Isi permite asemenea obraznicie pentru ca avem un presedinte tradator si un guvern de mancurti. Saraca Moldova noastra…”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: