Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal pe aeroportul Henri Coandă. Ambasada Rusiei a intervenit. „A fost reținut”
Scandal pe aeroportul Henri Coandă. Ambasada Rusiei a intervenit. „A fost reținut”

Scandal pe aeroportul Henri Coandă. Ambasada Rusiei a intervenit. „A fost reținut”

Autoritățile române au reținut luni un cercetător rus la aeroportul Heri Coandă și a fost trimis înapoi în Rusia, marți, acuză Ambasada Rusiei la București.

Potrivit Ambasadei Rusiei, cercetătorul A.I.Umnov-Denisov ar fi trebuit să susțină o prezentare pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt”, la Centrul Rus de Știință și Cultură.

„Spre regretul profund al reprezentanților societății științifice și universitare din România și Bulgaria adunați în sala Centrului Rus de Știință și Cultură, lectorul însuși nu a putut participa la eveniment fiindcă, în ciuda primirii la termen a vizei de intrare la Consulatul General al României la Sankt Petersburg, acesta a fost reținut de către autoritățile de frontieră la aeroportul „Henri Coandă” din București.

Cercetătorului rus i s-a anunțat despre interdicția de a intra pe teritoriul României și ca urmare acesta a fost nevoit să plece în patria sa cu zborul următor la 3 martie”, se arată în mesajul de pe Facebook al Ambasadei.

Acest așa-zis cercetător rus este promotorul unei teorii potrivit căreia dacii se trag din slavi!!! Venise în România pentru a-și prezenta tezele pan-slaviste, care susțin că limba română nu are nici o legătură cu limba latină.

Autoritățile române au decis expluzarea sa considerând că prezența sa reprezintă un act de provocare din partea Federației Ruse. Tezele lui A.I.Umnov-Denisov sunt deja preluate în România de diferite persoane și site-uri care promovează propaganda rusă anti-occidentală.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: