Evenimentul Zilei > International > Măsură dură pentru persoanele care nu vor să se vaccineze. Accesul la alcool va fi interzis în curând
Măsură dură pentru persoanele care nu vor să se vaccineze. Accesul la alcool va fi interzis în curând

Măsură dură pentru persoanele care nu vor să se vaccineze. Accesul la alcool va fi interzis în curând

Pentru a convinge populația să se vaccineze, oficialii din Rusia încearcă să adopte tot felul de măsuri restrictive, iar o lovitură ar putea să fie dată băutorilor.

Autoritățile din Rusia încearcă să adopte tot felul de măsuri pentru a convinge populația să se vaccineze. Una dintre cele mai stricte restricții se aplică celor care nu se imunizează și care vor să consume alcool.

Un grup de lucru înființat cu scopul de a opri răspândirea coronavirusului în regiunea Sverdlovsk ia în calcul interzicerea vânzării de alcool persoanelor care nu au un cod QR care să arate că au fost vaccinați.

Câțiva oficiali din Rusia vor să ia o măsură dură ce vizează alcoolul

Într-o nouă mișcare a autorităților locale, rușii care vor să consume băuturi alcoolice ar putea fi nevoiți să demonstreze că s-au vaccinat înainte de a primi o sticlă. Artyom Bakhterev, ministrul regional al complexului agroindustrial, a anunțat actualizarea prin canalele sale Telegram.

„Știm despre inițiativa participanților pe piață de a introduce coduri QR pentru a cumpăra alcool. Suntem pregătiți să discutăm despre această măsură cu colegii și experții la următoarea întâlnire a sediului operațional”, a spus oficialul.

Acesta a fost propus inițial de restauratorul Yevgeny Uryupin din Ekaterinburg, un oraș din regiune, pe Instagram. El a precizat că inițiativa ar putea încuraja oamenii să se vaccineze și să-i motiveze să consume mai puțin alcool.

Rusia este pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul mediu zilnic de noi decese raportate

Rusia este al 4-lea stat din Europa la consumul de alcool pe cap de locuitor. Mai multe localuri sunt acum deschise doar pentru cei care sunt vaccinați, au un test de coronavirus negativ sau s-au recuperat recent după infectare.

Totodată, unele regiuni au anunțat și vaccinări obligatorii pentru cei peste 60 de ani. Numai cei care prezintă un cod QR care dovedește că îndeplinesc criteriile au voie să intre.

În acest context, unele regiuni au anunțat și vaccinări obligatorii pentru cei peste 60 de ani, conform jurnaliștilor de la Daily Mail.

Doar puțin peste 48 de milioane din 144 de milioane de ruși au fost complet vaccinați la jumătatea lunii octombrie, iar 51 de milioane au primit o singură injecție. Țara este în prezent pe primul loc în ceea ce privește numărul mediu zilnic de noi decese raportate.