Evenimentul Zilei > Politica > Maria Grapini: Rămân în politică atât cât voi trăi. M-a convins un discurs al Papei de la Roma
Maria Grapini: Rămân în politică atât cât voi trăi. M-a convins un discurs al Papei de la Roma

Maria Grapini: Rămân în politică atât cât voi trăi. M-a convins un discurs al Papei de la Roma

Maria Grapini, vicepreședintele Partidului Conservator, a declarat, joi, că a avut momente în care a regretat că a intrat în politică, însă va rămâne în politică atât timp cât va trăi, iar această convingerea și-a format-o după ce a ascultat "un discurs al Papei de la Roma", relatează Mediafax.

"M-a liniştit definitiv şi am spus că rămân în politică atât cât voi trăi. A fost un discurs al Papei de la Roma în care spunea că ei nu pot face politică, dar cei care nu fac politică fac cea mai proastă politică pentru că ceea ce spun că ştiu să facă, inteligenţa, ideile nu şi le pot pune în aplicare stând la o parte şi lăsând pe alţii să facă politică proastă", a mărturisit Maria Grapini.

"Eu condamn elitele care se consideră elită şi nu vor să facă politică. Prin diferenţă, matematic vorbind, dacă oamenilor bine pregătiţi profesional, moral, le este teamă să intre, să se arunce în această activitate în care, e adevărat, eşti blamat, ţi se inventează câteodată multe lucruri, eşti expus, dar dacă nu îţi asumi acest lucru, atunci nu ai de ce să critici că ajunge ăla cu meserie auto în Parlament. Nu ai de ce să critici! Intră tu, elită!”, a explicat  Grapini.

Aceasta a punctat că deși discursul politic românesc din prezent este unul "condamnabil”, nu i se pare corect ca "o categorie socio-profesională să fie blamată la grămadă".

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: