Evenimentul Zilei > Sport > Marian Drăgulescu se retrage din gimnastică după eșecul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Marian Drăgulescu se retrage din gimnastică după eșecul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Marian Drăgulescu se retrage din gimnastică după eșecul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Marian Drăgulescu a anunţat că se retrage din gimnastică la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Reputatul gimnast se retrage, astfel, la 41 de ani.

Marian Drăgulescu afirmă că se bucură că a mai avut o sansă de a participa la Jocurile Olimpice, fiind a cincea ediție la care participă.

”Am greșit prima săritură. Mi-a lipsit foarte puțin să fac o figură frumoasă. Am ales două dintre cele mai dificile sărituri din momentul de fața, care m-ar fi dus, cu siguranță în finală, dacă reușeam să le pun în picioare pe amandouă”, a declarat Marian Drăgulescu.

Sportivul spune că și alți gimnaști au ratat mișcările, printre care și unul dintre marii favoriți de anul acesta, ucrainianul Ihor Radivilov. ”Eu am plecat determinat, m-am pregătit foarte mult”

Marian Drăgulescu împlinește anul acesta 41 de ani. Acesta a câștigat 31 de medalii la competițiile importante, Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice și alte peste 400 de medalii la alte cometiții, de alungul celor 33 de ani de experiență.

După retragere, Marian, intenționează să devină antrenor ”Mi-aș dori din tot sufletul să cresc copii şi să câștigăm medalii împreună”, adaugă sportivul.