Editura Evenimentul si Capital

Marea Britanie are o problemă mult mai serioasă decât Brexit-ul. Autoritățile nu știu cum să rezolve dilema celor 139 de deținuți transgender! Istoria altfel decât o înveți la școală

Autor: | | 5 Comentarii | 6062 Vizualizari

Ce Brexit? Cea mai mare problemă a Marii Britanii în momentul de față este asigurarea drepturilor de care trebuie să se bucure transgenderii.

Nici nu vă puteți imagina ce agitație provoacă în rândul autorităților această spinoasă chestiune. În vreme ce numărul adolescenților înjunghiați pe străzi crește de la lună la lună, în primăria Londrei, condusă de Sadiq Khan, se înființează toalete destinate acestei minorități sexuale.

Tema e de mare actualitate și în școli, unde programele de așa-zisă „educație sexuală” îi învață pe copii că băieții și bărbații transgenderi pot avea menstruație. Mă rog, ce-i drept, „educația sexuală” de acest gen nu merge prea bine în școlile unde elevii sunt în marea lor majoritate musulmani.

Părinții de aici au blocat cursurile dedicate diversității de gen, amenințând că-și retrag odraslele de la școală. În ciuda adversităților, diversitatea și corectitudinea politică merg mai departe spre o lume în care nimeni nu va mai fi discriminat.

Până și închisorile au deschis o luptă sfântă pentru acordarea tuturor drepturlor și facilităților pentru transgenderi. Că oricum în ceea ce privește transformare acestor stabilimente în centre de radicalizare islamistă, bătălia e deja pierdută. Să nu cumva să râdeți de problema transgenderilor din închisori.

E o ecuație la fel de complicată cu cea a omului care voia să transporte cu o barcă un lup, o capră și o varză. Marea surpriză pentru autoritățile penitenciare atât de sensibile la dorințele minorităților sexuale a fost că unii au ales să-și ispășească pedeapsa în închisori pentru bărbați, deși se consideră femei.

Explicația vine de la un deținut identificat prin inițialele AL. Omul le-a spus specialiștilor de la firma G4S, care făceau un studiu despre deținuții transgender, de ce a preferat să fie închis printre bărbați: „Am înțeles că în închisoarea pentru femei deținutele ar fi fost mult prea interesate de ce am în pantaloni”.

În Anglia și Țara Galilor, conform informațiilor pe care le au la dispoziție autoritățile, sunt un număr de 139 de trasgenderi. Problema repartizării lor este însă extrem de grea, de vreme ce nu există închisori unisex, iar autoritățile trebuie să ia în considerare și siguranța celorlalți deținuți.

De data aceasta e vorba de o problemă cât se poate de reală. Administrația penitenciarelor britanice a avut mari bătăi de cap din cauza unui transgender condamnat pentru pedofilie. Deținutul, care s-a declarat femeie și și-a ales numele Karen White, a agresat sexual, în 2017, două colege în închisoarea femeilor.

„Avem de a face cu o ciocnire între drepturile deținuților”, a declarat Richard Garside de la Centrul de Studii pentru Infracțiuni și Justiție. Confruntat cu această dilemă grea, Ministerul britanic al Justiției a întors problema pe toate fețele și a găsit, într-un final, poziția justă- trebuie înființată o secțiune separată pentru deținuții transexuali.

A fost ales exact și locul în care să fie amplasat acest centru de detenție- o aripă separată din închisoarea pentru femei Downview din sudul Londrei. Deocamdată noua închisoare va avea însă doar trei deținuți, toți transgenderi care se consideră femei. Ministerul Justiției a declarat că este un răspuns la niște probleme individuale și nu un program-pilot pentru o soluție finală în privința transgemderilor.

Chiar dacă la nivel politic problema este tratată cu maximă seriozitate, conducerile închisorilor, confruntate poate cu probleme ceva mai urgente, nu prea se grăbesc să ia măsuri. Un raport al unei comisii parlamentare de anchetă arată că în vreme ce unele închisori au cumpărat lenjerie de damă pentru deținuții din această minoritate sexuală, altele au ignorat complet indicațiile de la centru.

Ce a ajuns sa faca Liviu Dragnea in PUSCARIE! Nici prin gand nu i-a trecut ca ar putea sa faca asa ceva

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI