Evenimentul Zilei > Sport > Maradona, jignit fără precedent de un jurnalist. „Mediocru, gras, dependent de droguri și hoț”
Maradona, jignit fără precedent de un jurnalist. „Mediocru, gras, dependent de droguri și hoț”

Maradona, jignit fără precedent de un jurnalist. „Mediocru, gras, dependent de droguri și hoț”

Un jurnalist italian va fi dat în judecată după ce i-a adus critici vehemente lui Diego Armando Maradona, la un post TV.

Cel mai dur lansat împotriva regretatului Diego Armando Maradona, mort la 60 de ani, a venit chiar din Italia, țara în care superstarul argentinian a scris istorie pentru Napoli în perioada 1984-1991. Jurnalistul Filippo Facci a aruncat jigniri grele asupra campionului mondial din 1986, despre care a spus că „a murit”, de fapt, în urmă cu mult timp, din cauza vieții dezordonate pe care o ducea. El a făcut o comparație cu Paolo Rossi, decedat la vârsta de 64 de ani, cu o săptămână în urmă.

„L-am văzut deseori pe Maradona pe Youtube, ar fi unul dintre puținii care ar putea rezista fizic campionilor de astăzi. Cu toate acestea, ca persoană avea defectele unui imbecil mediocru, care a murit la 35 de ani, spre deosebire de Paolo Rossi, care a murit viu”, a spus italianul.

Făcut albie de porci

„Napoletanii s-au identificat cu el, creând un mecanism de îndumnezeire care te îmbolnăvește. Că napoletanii sunt jigniți, nu-mi pasă, sunt liber să spun asta. În viață Maradona a fost un jucător mediocru, un dependent de droguri, un gras si un hoț ca atunci când a marcat împotriva Angliei”, a mai afirmat Facci.

„Angelo Pisani, avocatul familiei Maradona, a anunțat că va deschide un proces de calomnie. „Vom continua să discutam la tribunal. Am primit misiunea din partea lui Hugo Maradona, pe lângă multele telefoane primite de la fani. Totul pentru cuvintele lui Filippo Facci.

„Ne vedem în instanță”

S-a dezlănțuit la adresa lui Maradona de parcă era în război cu el. Prin mass-media, jignirile s-au răspândit. Hugo m-a sunat plângând: „Nu mai suport, nu pot să mai aud așa ceva despre fratele meu.

Ne vedem în instanță. Nu vom mai permite nimănui să continue să facă această mârșăvie. Îl vom aduce la tribunal. Vom vedea cum se va apăra în tribunalele civile și penale, iar apoi vom dona despăgubirile primite pentru a ajuta la înscrierea multor copii in academiile de fotbal”, a spus avocatul.