Evenimentul Zilei > Sport > Casa lui Paulo Rossi, spartă de hoți. Ce obiect important a dispărut
Casa lui Paulo Rossi, spartă de hoți. Ce obiect important a dispărut

Casa lui Paulo Rossi, spartă de hoți. Ce obiect important a dispărut

Casa fostului atacant celebru din Italia, Paulo Rossi, a fost spartă de hoți chiar în timpul înmormântării sale.

Înmormântarea fotbalistului a avut loc în nord-estul orașului Vicenza după ce a murit marți la vârsta de 64 de ani.

Agenția Ansa din Italia a spus că soția lui Paulo Rossi, Federica Cappelletti, s-a întors acasă doar pentru a descoperi că a fost spartă de hoți.

Printre obiectele raportate ca furate se afla un ceas purtat de Rossi și o sumă importantă de bani.

Hoții i-au spart casa!

Spargerea a fost imediat raportată poliției competente din zonă și o investigație a fost pornită pentru a-l prinde pe infractor.

Rossi și familia sa locuiau într-o fermă din Poggio Cennin, de fapt fiind un resort cu priveliște peste sudul Florenței.

Moartea sa a stârnit un adevărat val de tristețe în Italia, unde fostul jucător de fotbal era considerat unul dintre cei mai buni atacanți din istorie.

A marcat 20 de goluri în 48 de meciuri jucate alături de naționala Italiei, inclusiv șase meciuri din Cupa Mondială în 1982.

Mii de oameni s-au adunat sâmbătă la Vicenza, în Italia, pentru a-și lua adio de la Paolo Rossi. Sicriul a fost purtat către Catedrala Santa Maria de foștii săi coechipieri cu care a câștigat Campionatul Mondial în 1982.

„Nu am pierdut doar un coechipier, ci și un bun prieten și frate”, a declarat Cabrini în timpul funeraliilor, conform BBC.

„Împreună am luptat, am câștigat și câteodată am pierdut, dar mereu ne-am ridicat în picioare împreună și am stat neclintiți în fața eșecului. Făceam parte dintr-un grup, grupul nostru. Nu am crezut niciodată că va pleca dintre noi atât de devreme”, a mai spus acesta.

Paolo Rossi a jucat pentru echipe ca Vicenza, Perugia, Juventus, Milano și Hellas Verona, dar va rămâne în istorie pentru cele șase goluri ale sale din Cupa Mondială în Spania. A marcat în finală împotriva Germaniei, două reușite în semifinala împotriva Poloniei și un hat-trick împotriva Braziliei.

Între 1977 și 1986 Paolo Rossi a marcat 20 de goluri pentru naționala Italiei. A mai câștigat de două ori titlul în Serie A, Cupa Campionilor Europeni și Cupa Italiei cu Juventus Torino.