Manchester United a decis să accepte oferta miliardarul din Qatar. Care este ultimul preț oferit de șeicul Jassim bin Hamad al-Thani

Manchester United a decis să accepte oferta miliardarul din Qatar. Care este ultimul preț oferit de șeicul Jassim bin Hamad al-Thani Sursa foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Manchester United urmează să fie cumpărat de miliardarul din Qatar. Actualii proprietari ai clubului englez de fotbal, membrii familiei Glazer, au decis să accepte ultima ofertă a șeicului Jassim bin Hamad al-Thani.

Miliardarul din Qatar, șeicul Jassim bin Hamad al-Thani, și-a depus oficial cea de-a cincea ofertă de cumpărare a Manchester United. Oferta raportată de 7,5 miliarde de dolari va fi oferta sa finală pentru club. Această ofertă reprezintă preluarea totală a echipei engleze din Premier League.

Familia Glazer este proprietara lui Manchester United din mai 2005, iar în noiembrie 2022 a anunţat că intenţionează să vândă clubul, sperând să obţină şapte miliarde de euro în schimbul acestuia.

Este ultima ofertă a șeicului Jassim bin Hamad al-Thani

Potrivit cotidianului Al-Watan, controlat de familia şeicului Jassim, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), un anunţ în acest sens este iminent. Săptămâna trecută, Jassim bin Hamad Al Thani a depus a cincea şi ultima sa ofertă pentru cumpărarea clubului Manchester United, estimată de mass-media la 5,8 miliarde de euro, la care s-ar adăuga investiţii totale de un miliard de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa sugerează, de asemenea, că șeicul Jassim vrea ca afacerea să fie încheiată cât mai curând posibil pentru a fi gata pentru perioada de transfer. Cluburile din Premier League pot începe oficial să semneze contractele pentru jucători noi de miercuri, 14 iunie. Investitorul vrea să ofere managerului clubului Erik ten Hag timpul necesar pentru a pune la cale un plan financiar concret.

Miliardarul din Qatar nu este singur care vine cu o ofertp pentru  Manchester United

Rivalul său în cursa pentru achiziţionarea grupării de pe Old Trafford este miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe, fondatorul grupului Ineos, care a făcut la rândul său mai multe oferte pentru cumpărarea lui United.

În prezent, Sir Jim Ratcliffe este singurul rămas în joc. Cu toate acestea, oferta miliardarului britanic către Glazers este destul de diferită de oferta lui Sheikh Jassim. Se pare că Ratcliffe vrea să cumpere doar 51% din Red Devils. Acest lucru le-ar permite celor din familia Glazers să rămână proprietari minoritari. O înțelegere între Glazers și Ratcliffe, însă, nu este cunoscută publicului, scrie worldsoccertalk.com.