Un șeic din Qatar a pus la bătaie o sumă astronomică pentru Manchester United. Oferta este una greu de refuzat

Un șeic din Qatar a pus la bătaie o sumă astronomică pentru Manchester United. Oferta este una greu de refuzat Sursa foto. EVZ

Celebrul club de fotbal englez Manchester United este de vânzare de mai bine de șapte luni. Un celebru șeic din Qatar a făcut o a treia ofertă de cumpărare a clubului, în speranța de a deveni noul proprietar.

Șeicul Jassim bin Hamad Al Thani este președintele Consiliului de Administrație de la Qatar Islamic Bank (QIB), și unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

În cursul zilei de vineri, șeicul Al Thani a depus o a treia ofertă de a cumpăra clubul de fotbal Manchester United.

Potrivit unor apropiați ai actualilor proprietari, miliardarii americani din familia Glazer, oferta depusă de șeicul qatarez este de 5.7 miliarde de euro, cu un miliard de euro mai mică, decât prețul solicitat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Putem confirma că şeicul Jassim şi-a depus oferta finală. Nu putem discuta detaliile ofertei în această etapă. Oferta şeicului Jassim include şi un plan de a investi o sumă substanţială direct în capitalul şi infrastructura clubului”, au anunțat sursele citate de presa sportivă din Marea Britanie.

Ultima ofertă a șeicului Al Thani include și plata datoriilor clubului, care în prezent sunt estimate la suma de 700 de milioane de euro.

Mai există și un alt potențial cumpărător

O altă ofertă a fost depusă de miliardarul Jim Ratcliffe, CEO-ul de la Ineos, o companie britanică privată, din industria chimică, cu o cifră de afaceri pe anul fiscal 2021-2022, estimată la peste 36 miliarde de dolari.

Ratcliffe a anunțat că nu va plăti prețul solicitat de actualii proprietari de la Manchester United, deoarece nu vrea să plătească „sume nebuneşti pentru lucruri, iar apoi să regreţi”.

El mai deține cluburile de fotbal Lausanne, din Elveţia, şi OGC Nice din Franţa.

Stare tensionată la Manchester

Cei șase copii ai miliardarului american Malcom Glazer, decedat în 2014, au anunțat că vor se renunțe la acțiunile de la club pentru ”explora și alte zone de afaceri”.

Între timp, presa de sport din Marea Britanie anunță faptul că familia Glazer este obligată să renoveze stadionul din Manchester, în cazul în care nu renunță la club, ca obligație asumată de Marea Britanie și Irlanda de Nord, pentru organizarea Campionatului European de Fotbal, care va avea loc în 2028.

Costurile pentru modernizarea arenei sunt estimate la un miliarde de lire sterline, și vizează mărirea capacității de la 76.000 de spectatori, la 78.000 de spactatori.

În paralel, fanii lui Manchester îi acuză pe cei din familia Glazer că au distrus spiritul echipei, introducând un management corporatist.

Fanii cer ca la club să vină un nou proprietar, după ce prețurile abonamentelor, biletelor și produselor de marketing au fost majorate foarte mult, scriu cei de la News.