Mâncare de urzici cu usturoi și mămăligă, ca la bunica. Rețeta din sertar

Mâncare de urzici cu usturoi și mămăligă, ca la bunica. Rețeta din sertar Urzici. Sursa Foto: Dreamstime. com

Mâncare de urzici. Datorită conţinutului de fier şi magneziu, urzicile ajută la întărirea sistemului imunitar, având un conținut și ridicat de Vitamina C. De asemenea, urzicile sunt recomandate ca tratament natural împotriva căderii părului.

Pentru rețeta recomandă în Postul Paștelui aveți nevoie de:

  • 500-600 de grame de urzici,
  • o lingură făină,
  • 3-4 căței usturoi,
  • o ceapă mare,
  • un pic de făină
  • sare și piper după gust.

Urzica, Natură, Primăvară, Plantă, Iarbă

Cum se prepară această mâncare de urzici usturoi

Mâncare de urzici: urzicile se curăță frunză cu frunză apoi  se spală bine și se opărească preț de câteva minute înainte de a fi gătite. Urzicile fierte se scot din oală și se scurg de apă, se trec printr-un jet de apă rece și apoi se toacă mărunt.

Separat se călește o ceapă într-o tigaie cu ulei bine încins. Se adaugă o lingură de făină și se lasă la foc mic pentru circa un minut pentru a se găti împreună. Se toarnă apa în care au fiert urzicile, puțin câte puțin.

Ne puteți urmări și pe Google News

În momentul în care s-a format sosul se adaugă și urzicile tocate mărunt. Se mai pune puțină apă și după 10 minute se adaugă usturoiul pisat. Se stinge focul și se lasă mâncarea de urzici acoperită cu un capac.

Mâncare din urzici - o sursă bogată de fier și vitamineMâncare de urzici. Sursa foto: Facebook

Mâncare de urzici ca la bunica acasă

Combinația de urzici cu usturoi face ca acesta să fie una dintre cele mai îndrăgite rețete cu urzici. Mâncarea de urzici este delicioasă atunci când se servește alături de mămăligă caldă, ouă ochiuri sau carne de pui, în cazul în care nu este post. De asemenea, mâncarea de urzici poate fi mâncată împreună cu orez.

Când orezul este fiert se amestecă cu urzicile și pastă de roșii și se mai lasă pe foc 1-2 minute. La final, când mâncarea de urzici cu orez este gata, se adaugă pătrunjel.

Pentru omletă: într-un bol se bat bine ouăle cu cașcavalul ras sau telemeaua. Peste ouă se adaugă urzicile și se pun într-o tigaie încinsă bine și unsă cu puțin ulei. Se lasă câte două minute pe fiecare parte. Omleta cu urzici se poate servi cu roșii proaspete alături.