Evenimentul Zilei > Social > Mâncăm cancer pe pâine! Acestea sunt alimentele de care trebuie obligatoriu să te ferești
Mâncăm cancer pe pâine! Acestea sunt alimentele de care trebuie obligatoriu să te ferești

Mâncăm cancer pe pâine! Acestea sunt alimentele de care trebuie obligatoriu să te ferești

O nouă analiză arată că prin consumul unor produse des regăsite în frigiderele românilor, ne punem sănătatea în pericol. Un simplu sendviș de transformă în „cancer pe pâine” dacă folosim aceste alimente „cu gust bun, dar pline de chimicale”.

O analiză efectuată pe aproape 30.000 de oameni arată că există cei care mănâncă în mod regulat produse procesate riscă să moară. Două porții pe zi de carne procesată sau carne roșie pe săptămână sunt drumul sigur către boală, spun cercetătorii, citați de CNN. Aceștia mai spun că riscul de a ne șubrezi sănătatea crește și atunci când consumăm carne prăjită.


Dezvăluirea acestui studiu cu rezultate dramatice a venit în urma unui alt studiu controversat, care anunța populația că nu e nicio problemă în a consuma carne roșie sau procesată.
„Toată lumea a interpretat acel studiu cum a vrut, s-a lăsat impresia că e ok să consume carne roșie sau carne procesată, dar știința nu susține așa ceva!”, spune cercetătorul Norrina Allen, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății Feinberg.

„S-a dovedit asocierea între cancer și consumul acestor produse alimentare. Renunțați sau reduceți consumul de carne roșie, procesată precum salamul, cârnații și mezelurile.”, a mai declarant Allen.

Jurnalul medical Jama a publicat zilele trecute un studiu care arată că există un risc mai mare în a dezvolta boli de inimă și chiar și de a suferi de o moarte prematură dacă meniul zilnic conține aceste două tipuri de alimente. „Riscul este cu 7% mai mare. Poate pare un procent mic, dar analizat la nivel de populație globală, cifrele sunt alarmate”, se arată în jurnalul medical.

Ați auzit de dieta fără sulf?

Se pare că o dietă care conține puține proteine (sursa sulfului din organism) prelungește viața, spun cercetătorii. „Dacă lumea ar reduce consumul ce carne procesată am vedea o scădere importantă a numărului de infracturi”, a declarant Kevin McConway, un fost professor universitar, cercetător în alimentație publică.

Nici puiul nu e bun!

Acest studiu publicat recent susține că 4% dintre cei care consumă două porții de carne de pui pe zi au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Dar această afirmație a fost contestată de către alți specialiști, deoarece nu se menționează în detalierea cercetării dacă oamenii analizați au consumat puiul cu tot cu pieliță, prăjit sau la grătar. Așadar, în cazul puiului se trage un semnal de alarmă în sensul că cine e îngrijorat de o posibilă viitoare îmbolnăvire, trebuie să reducă porțiile de carne de orice fel, chiar și cele de pește, dacă persoana respective îl consumă adesea prăjit. Carnea la grătar nu este nici ea recomandată, ci doar fiartă sau preparată la cuptor.