Evenimentul Zilei > Actualitate > Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a cedat în direct. Cum se apără după tragedia de vineri
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a cedat în direct. Cum se apără după tragedia de vineri

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a cedat în direct. Cum se apără după tragedia de vineri

Managerul spitalului din Constanța unde și-au pierdut viața 7 oameni care se aflau la ATI a afirmat că ani la rând a făcut demersuri pentru a avea o unitate funcțională.

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, a vorbit despre tragedia petrecută, astăzi, în urma căreia și-au pierdut viața 7 oameni. Oficialul a izbucnit în lacrimi și a povestit că ani de zile a înaintat solicitări prin care cerea instalație de detecție, semnalizare și avertizarea incendiilor, precum și autorizație de securitate în caz de incendiu.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a izbucnit în plâns

„Simt o enormă durere. Ca și cum toată muncă mea…mi-am distrus viață, carieră, tot, de-a lungul anilor, de când a început pandemia, să salvăm oamenii și parcă totul ar fi fost în zadar. Omenește nu cred că se putea face mai mult decât am făcut eu. M-am dedicat trup și suflet acestui țel. Acum s-a întâmplat această nenorocire dar, atrag atenția că se poate întâmplă oriunde, la orice spital din țară care are oxigen.

Nu știu ce este de făcut dar trebuie ajutați managerii. Am vrut, în nenumărate rânduri, să îmi dau demisia, pentru că știam în ce m-am băgat, dar am vrut să conduc această minunată echipa medicală pe care o am, și am reușit până acum. În acest moment, asta s-a întâmplat. Îmi pare nespus de rău pentru că au murit oamenii. Restul se rezolvă, dar viețile oamenilor nu”, a spus Stela Halichidis pentru Antena 3.

„Aviz de securitate la incendiu există, pentru că spitalul este vechi și nu a necesitat autorizație de securitate la incendiu. Dar am întreprins toate măsurile necesare pentru a obține această autorizație, în nenumărate rânduri, și în actuală guvernare și în fosta guvernare.

„Acest risc există în toate spitalele care au oxigen”

Am trecut, pe lista de investiții, necesitatea unei centrale de semnalizare la incendiu și autorizație la incendiu. Din 2019 am început cu solicitarea, pentru că am simțit pericolul, odată cu începerea pandemiei, odată cu instalația de oxigen care s-a întins în tot spitalul.

Acest risc există în toate spitalele care au oxigen. Ne-am preocupat pentru instalația de oxigen să funcționeze în parametrii optimi. Am mentenanță la tot. Acest control. care s-a întâmplat după Piatra Neamț, ne-a semnalat niște deficiențe pe care le-am remediat, și am transmis către ISU adresa în care am spus că s-au remediat toate, imediat după aceea. Și aici sunt solicitările cu notele de fundamentare prin care am cerut, ani la rând, o instalație de detecție de incendiu și obținerea autorizației de incendiu”, a mai precizat managerul a cărui demitere a cerut-o premierul Florin Cîțu.