Marcel Ciolacu ironizează candidatura lui Geoană. Îmi dau și eu demisia din PSD

Marcel Ciolacu ironizează candidatura lui Geoană. Îmi dau și eu demisia din PSD Marcel Ciolacu. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Marcel Ciolacu nu pare să aibă un răspuns la candidatura secretarului adjunct al NATO, Mircea Geoană, la alegerile prezidențiale. Drept urmare abordează subiectul în notă ironică.

Mircea Geoană este dat ca favorit de sondajele de opinie, dacă va candida la alegerile prezidențiale din septembrie, Adjunctul secretarului general al NATO a anunțat că urmează să ia o decizie în această direcție.

Marcel Ciolacu tratează candidatura lui Geoană cu ironii

În ultima declarație de presă, de vineri, 26 aprilie, președintele PSD a spus că nu crede în experimente la alegerile prezidențiale. Marcel Ciolacu încearcă să minimalizeze o candidatură a lui Mircea Geoană, tratând-o în notă ironică. El a reacționat după ce jurnaliștii i-au transmis că Geoană est aproape să își anunțe candidatura, ca independent, Politicianul social-democrat a spus că nu crede în astfel de experimente.

„Ce independent ați văzut să candideze la prezidențiale?”, s-a întrebat Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși Marcel Ciolacu dă impresia că nu știe, candidaturile independente la Cotroceni nu reprezintă ceva neobișnuit pentru politica românească. Cel mai cunoscut independent a fost Sorin Oprescu care a candidat în 2009. El și-a lansat campania având drept semn electoral un soare albastru înscris într-un cerc. Oprescu a obținut 3,18% din voturi, situându-se la jumătatea clasamentului, dintre 12 candidați.

NATO

Mircea Geoană. Sursa foto: Facebook

Liderul PSD ironizează independența lui Geoană

Marcel Ciolacu, care își dorește să ajungă președinte, la alegerile din septembrie, ironizează intenția lui Mircea Geoană de a candida independent. În notă ironică, evitând un răspuns clar, a dat-o pe glume.

„Atunci îmi dau și eu demisia din PSD și devin independent, nu? Păi domnul Geoană nu a fost lider la PSD, a mai fost pe la alt partid? Eu nu fac experimente”, a spus Marcel Ciolacu.

Pentru PSD, o candidatură a secretarului general adjunct al NATO reprezintă o problemă îngrijorătoare. Oficial, Mircea Geoană nu și-a anunțat candidatura. Însă nici nu a exclus-o. El a declarat că urmează să ia o decizie în legătură cu ceea ce urmează să facă în viitor. Conform unor surse apropiate oficialului NATO, acesta își va anunța candidatura undeva în vară, după alegerile locale.

„O decizie finală încă nu am luat-o. Este evident faptul că trebuie să-mi fac datoria la NATO până în ultima zi a mandatului, așa sunt eu structurat. Dar văzând ce se întâmplă în țară și în lume sunt tot mai aproape de o decizie. Mai mult 2-3 luni până la Summitul de la Washington, apoi vom vedea ce ne rezervă viitorul. Eu sunt extrem de măgulit, de flatat de faptul că oamenii mă susțin. O decizie de a candida la prezidențiale este una extrem de importantă, o decizie cu greutate, cu responsabilitate mare”, a declarat Mircea Geoană.

lideri PNL

Liderii PNL. Sursă foto: Facebook

Candidatura lui Marcel Ciolacu la președinție

Alegerile pentru Președinția României au fost programate pentru luna septembrie. Primul tur se va desfășura pe 15 septembrie, iar cel de-al doilea pe 29 septembrie. Deși mai sunt puține luni, nimeni nu știe ce variantă de candidatură va alege coaliția PSD -PNL. Apropiații social-democrați ai lui Marcel Ciolacu îl împing de la spate să candideze. La fel se întâmplă și în cazul lui Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Pe masă, așa cum le place politicienilor să spună, este și scenariul unui candidat comun. O decizie finală va fi luată, în acest sens, după alegerile din 9 iunie. În funcție de scorurile obținute, cele două partide vor lua o hotărâre. Atât Ciucă, cât și Ciolacu, dacă vor candida, trag speranțe în reeeditarea episodului din 2000, când Ion Iliescu a intrat în turul doi cu Vadim Tudor. De această dată, rolul tribunului este de așteptat să-l joace George Simion.

Pe de altă parte, din partea Alianței Dreapta Unită, își dorește candidatura, cu siguranță, Ludovic Orban. Pentru el ar fi o șansă să revină în topul politicienilor români. Există și varianta candidatului dat de USR, Cătălin Drulă.

Tututor le cam încurcă socotelile Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Acesta urmează să-și anunțe candidatura ca independent. Iar sondajele de opinie, cele în care nu cred Marcel Ciolacu și Ciucă, îl dau favorit. Românii îl creditează cu cele mai mari șanse să obțină mandatul de președinte în 2024. Aceasta și pentru că Geoană, aflat la Bruxelles, s-a ținut departe de jocurile și compromisurile din politica românească