Maestrul Radu Beligan şi-a primit steaua recunoaşterii valorii

Maestrul Radu Beligan şi-a primit steaua recunoaşterii valorii

Cel mai longeviv actor al teatrului românesc, Radu Beligan, a primit astăzi o stea pe Walk of Fame din Piaţa Timpului din Capitală. Evenimentul coincide cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Teatrului.

A treia personalitate culturală românească care primeşte o stea pe Walk of Fame, după Florin Piersic şi Victor Rebegiuc, maestrul Radu Beligan a primit  37% din voturile acordate de public în urmă unui sondaj pe site-ul  www.cinemagia.ro.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului dorim să acordăm o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru tot ce a făcut şi face pentru teatrul românesc, mesagerului  poveştilor, purtătorului de gânduri, maestrului Radu Beligan - Omul care imită oameni, care vorbeşte despre oameni, Omul care trăieşte prin oameni, care inventează oameni”, spune George Ivaşcu, Director General al Teatrului Metropolis.

Radu Beligan, născut pe 14 decembrie 1918, în satul Galbeni, din comună Filipeşti, Bacău, a interpretat în cariera sa de şapte decenii roluri celebre din piese ale unor dramaturgi precum I.L.  Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Camil Petrescu şi Mihail Sebastian.  În prezent, Radu Beligan joacă pe scenă Teatrului Naţional piesă Egoistul, în regie proprie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iniţiat de Cocor şi Teatrul Metropolis, varianta românească a celebrului „Walk of Fame” a debutat în ianuarie anul acesta. „Este o onoare pentru noi să îmbogăţim Piaţa Timpului cu o stea ce poartă numele maestrului  Radu Beligan. Suntem încurajaţi de succesul evenimentelor precedente şi vom continua să promovăm Walk of Fame-ul românesc ca un loc de referinţă ce aduce laolaltă cele mai importante nume din cultura noastra” a declarat Dan Bărbulescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Cocor S.A.

În perioadă următoare, alte personalităţi ale culturii române vor intra în rândul stelelor de pe Walk of Fame.