MAE intervine în sprijinul românilor din străinătate: Lista locațiilor unde se vor deplasa echipele consulare mobile în iunie 2022

MAE intervine în sprijinul românilor din străinătate: Lista locațiilor unde se vor deplasa echipele consulare mobile în iunie 2022 MAE, atenționare de călătorie. Sursa foto: Arhivă EVZ

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că noi echipe consulare se vor deplasa în localități din străinătate unde cetățenii români nu dispun, în apropiere, de un oficiu consular, pentru a le pune la dispoziție serviciile consulare de care au nevoie. Anul trecut, în diaspora au fost desfășurate 64 astfel de echipe consulare mobile, care au asigurat aproximativ 15.000 de servicii consulare, de șapte ori mai multe decât în anul precedent.

MAE continuă să sprijine în ritm accelerat consulatele itinerante mobile (sau echipele consulare) care se deplasează în străinătate în anul 2022 pentru a oferi servicii consultare comunităților de români care nu dispun, în apropiere, de o instituție consulară permanentă.

În luna iunie 2022, echipele consulare se vor deplasa în mai multe zone din: Pennsylvania, Ohio, Franța, Italia, Spania, Germania etc. Lista completă a regiunilor exacte unde MAE va desfășura activități poate fi consultată la finalul articolului.

MAE asigură servicii consulare românilor din zone izolate

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2022, au fost organizate 66 de consulate itinerante (mobile) din totalul de 154 de astfel de acțiuni itinerante (mobile) de prestare de servicii consulare pentru cetățenii români programate pentru anul 2022, în cadrul cărora au fost procesate 17.186 de servicii consulare. La acest moment, a fost depășit, deja, numărul consulatelor itinerante organizate în anul 2021, respectiv 64 de consulate itinerante, în cadrul cărora au fost procesate aproximativ 15.000 de servicii consulare.

Ne puteți urmări și pe Google News

MAE precizează că acest tip de demers consular vine în sprijinul comunităților românești din străinătate, mai ales în contextul în care sunt prestate, într-o perioadă scurtă de timp, un număr din ce în ce mai mare de servicii consulare, fiind extinsă, de asemenea, lista cu localitățile cu comunități românești beneficiare.

Astfel, spre exemplificare, MAE informează că, pe parcursul lunii mai a.c., cu ocazia deplasărilor efectuate în localitățile Preston și Wirral, funcționarii consulari din cadrul Consulatului General al României la Edinburgh au efectuat 1.205 servicii consulare pentru cetățenii români, un număr record până acum pentru astfel de consulate itinerante (mobile). De asemenea, o echipă consulară mobilă a Consulatului General al României la Roma s-a deplasat la Perugia, unde au fost procesate peste 500 de servicii consulare, în timp ce în cadrul consulatului itinerant (mobil) pe care Consulatul General al României la Los Angeles l-a organizat la Seattle și Portland, au fost efectuate peste 300 de servicii consulare românilor din statele Washington și Oregon.

MAE reamintește că procedura de organizare a consulatelor itinerante (mobile), revizuită și îmbunătățită în anul 2021, la inițiativa ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, presupune un element de noutate relevant pentru consolidarea dialogului misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României cu membrii comunităților românești din străinătate și anume consultarea acestora la începutul fiecărui an cu privire la planificarea consulatelor itinerante (mobile) pentru anul în curs. Astfel, cetățenii români au posibilitatea să ia la cunoștință despre organizarea consulatelor itinerante și pot formula propuneri și sugestii reprezentanților consulari, acestea fiind luate în considerare pentru ca aceste activități să fie cât mai eficiente și utile pentru membrii comunităților românești”, a informat MAE, într-un comunicat de presă.

Unde se vor deplasa echipele consulare în iunie 2022

În această lună, echipele consulare mobile din cadrul MAE de la București au început să ofere deja servicii consulare comunităților de români din Pittsburg, statul Pennsylvania și New York.

Iată unde vor activa echipele consulare în această lună, potrivit informațiilor MAE (se pot verifica deplasările consulatelor itinerante mobile pe toată perioada anului)!