Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mădălina Ghenea se alătură revoltei avocaților: „Justiția trebuie să clarifice lucrurile rapid”
Mădălina Ghenea se alătură revoltei avocaților: „Justiția trebuie să clarifice lucrurile rapid”

Mădălina Ghenea se alătură revoltei avocaților: „Justiția trebuie să clarifice lucrurile rapid”

Pe pagina oficială a actriței Mădălina Ghena a apărut un mesaj care demonstrează că vedeta, deși trăiește în Italia, este interesată de ce întâmplă în țară, ba chiar își exprimă opinia atunci când este vorba de o problemă gravă a societății românești.

Cazul avocatului Robert Roșu, condamnat în Dosarul Ferma Băneasa pentru că ar fi devenit complicele clientului său, deja este de răsunet și a trecut granițele țării prin demersurile pe care au început să le facă juriști și europarlamentari la forurile superioare ale Justiției europene.

Protestele barourilor de avocați din toată țara, care consideră abuzivă decizia unui complet de judecători constituit cu mari probleme de legalitate, au fost și ele văzute și auzite de românii de pretutindeni. Cu siguranță că și de Mădălina Ghenea, care e posibil să aibă prieteni avocați care i-au povestit cum stau lucrurile.

Iată textul așternut de celebra vedetă  pe pagina ei de Instagram!

În apărarea avocatului Robert Roșu

„In aceasta perioada a anului cand toti ne gandim la familie, este un moment bun sa sa ne gandim si la altii, dar si la noi ca o comunitate. Desi nu cunosc domeniul juridic, inteleg punand cap la cap informatii publice emise de institutii ale statului si organisme profesionale reputate ca este posibil ca fata de un om (avocatul Robert Rosu) sa se fi produs un abuz si ca acest abuz poate constitui un precedent periculos, care sa ne afecteze drepturile tuturor. Pe scurt, inteleg ca avocatul Robert Rosu, exercitandu-si profesia, a fost acuzat de DNA ca ar fi incalcat legea, Curtea de Apel Brasov l-a achitat, iar in apel Inalta Curte de Casatie si Justitie, in baza acelorasi acuzatii, a intors sentinta de achitare la 180 de grade si l-a condamnat la 5 ani de inchisoare. Acuzatiile ar fi ca redactand un contract ar fi organizat un grup infractional si ca prezentand niste documente juridice (inclusiv hotarari definitive si irevocabile emise de instante), sustinad cazul clientului in fata unei comisii ar fi fost complice la abuz in serviciu. Mă îngrijorează doua lucruri. Daca a fost condamnat doar pe baza acestor acuzatii, nu pot sa spun decat ca ce a facut acest avocat ar fi facut orice alt avocat. Sa isi reprezinte clientii. De ce intr-o parte a fost achitat si in alta a fost condamnat in baza acelorasi acuzatii? Undeva justitia romana a gresit? De altfel, aceleasi lucuri le spun si Uniunea Barourilor din Romania si Baroul Bucuresti. Dacă avocatii spun acum ca le este frica sa mai reprezinte clienti impotriva statului, ca dreptul la aparare, care este unul constitutional, este in pericol, cred ca ar trebui sa ne intereseze pe toti acest caz.Nu ma pricep la acest domeniu, dar afland detaliile de mai sus, cred ca Justitia trebuie sa clarifice aceste lucruri rapid. Inteleg ca Inalta Curte ar trebui sa redacteze motivarea hotararii de condamnare in 30 de zile. Acum, cu toata revolta in randul avocatilor, cred ca este obligatoriu ca acest termen sa fie respectat si sa se motiveze clar aceasta sentinta. Pt ca altfel, pare ca un avocat, tata a doi copii, a fost bagat la inchisoare inainte de Craciun in urma unui abuz si nu se poate apara in continuare”, a scris Mădălina Ghenea lângă bannerul simbol, afișat de toți avocații și cei care consideră că s-a comis un mare abuz.