Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea medicală e în stare de șoc! Un cunoscut medic s-a stins din viață, la spitalul unde a lucrat 20 de ani
Lumea medicală e în stare de șoc! Un cunoscut medic s-a stins din viață, la spitalul unde a lucrat 20 de ani

Lumea medicală e în stare de șoc! Un cunoscut medic s-a stins din viață, la spitalul unde a lucrat 20 de ani

Medicii sunt o categorie aparte pe frontul pandemiei: sunt eroii din linia întâi, însă sunt și mai vulnerabili în numeroase cazuri. Un doctor infectat cu COVID-19 s-a stins din viaţă în secţia ATI a spitalului unde a lucrat peste două decenii.

Un medic internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Galați a murit în urma complicaţiilor provocate de infecţia cu SARS-Cov-2, informează Antena 3. Este vorba despre oftalmologul Dan Iacobev (foto). În vârstă de 68 de ani, din Galaţi, Iacoblev era pensionar, dar lucra cu normă întreagă la spital.

Conform unor surselor locale, trecerea în neființă a lui Dan Iacoblev a şocat întreg colectivul de la Spitalul Județean Galați. Este primul cadru medical mort din cauza COVID-19 la cel mai mare spital din sud-estul României. Potrivit surselor spitaliceşti, virusul i-a produs complicaţii pulmonare grave care au dus, în final, la deces. Reprezentanţii Spitalului Județean Galați au semnalat, într-un mesaj, decesul colegului lor.

„Cu deosebit regret, colectivul Spitalului Clinic Județean Galați anunță trecerea în neființă a domnului doctor Dan Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viață în seara zilei de 3 decembrie 2020, în urma complicațiilor pulmonare grave generate de infecția cu noul coronavirus.

Domnul doctor Dan Iacoblev a decedat în secția ATI a spitalului în care, timp de 22 de ani, și-a dedicat întreaga experiență profesională pacienților cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat și muncitor, un om excepțional, de o probitate morală desăvârșită, o modestie și o noblețe sufletească rar întâlnită și un coleg extraordinar”, se spune în mesajul citat.

Un alt medic, mort după o agonie de două săptămâni

Recent, un alt eminent medic al Moldovei a părăsit această lume, tot victimă a pandemiei. Dragoș Stănescu (68 de ani) a murit pe 20 noiembrie la secția ATI a Spitalului Județean Sf Pantelimon din Focșani. Șefa spitalului susține că medicul pensionar refuzase transferul la spitalul COVID-19 din Adjud. O viață întreagă, chirurgul Dragoș Stănescu a lucrat la Spitalul Județean Sf. Pantelimon.

A condus secția de Chirurgie Plastică până când mâinile au început să-i tremure pe bisturiu și a fost forțat să se pensioneze din cauza unui Parkinson. Și în același spital s-a stins pe 20 noiembrie, iar presa locală s-a grăbit să titreze: „Doliu în lumea medicală din Vrancea! Doctorul Dragoș Stănescu a fost răpus de coronavirus”.

Dar în spatele unui titlu simplist se ascunde o moarte complicată, relatează Libertatea. Înainte de a închide pentru ultima oară ochii, medicul focșănean a agonizat două săptămâni singur acasă, cu o fractură de șold și trei coaste rupte, după ce colegii de breaslă au refuzat să-l opereze fiindcă ieșise pozitiv la testul COVID-19.