Evenimentul Zilei > Politica > Lui Mihai Chirica îi e teamă că ”somalezii, congolezii, sirienii şi alte naţiuni coborâte din copac” i-ar putea lua locul la primărie
Lui Mihai Chirica îi e teamă că ”somalezii, congolezii, sirienii şi alte naţiuni coborâte din copac” i-ar putea lua locul la primărie

Lui Mihai Chirica îi e teamă că ”somalezii, congolezii, sirienii şi alte naţiuni coborâte din copac” i-ar putea lua locul la primărie

Noi declaraţii controversate vin de la primarul Iaşilor, Mihai Chirica, care s-a referit la mai multe naţionalităţi drept „naţiuni care sunt coborâte din copac”.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Bună Ziua Iaşi.

„Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație – putem spune «La revedere!».

Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez – că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi – și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație”, a spus Chirica.

În urmă cu o săptămână, Chirica spunea că „fetele tinere și frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze și vedeți cum știrile se umple cu români peste tot. Băieții, săracii, muncesc pe te miri ce, că nu îl plătesc ca pe un italian, sau ca pe un englez sau ca pe un neamț sau ca pe un francez”.

Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, a anunţat, pe Facebook, că s-a autosesizat privind declaraţiile edilului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.