Ludovic Orban a recidivat. Președintele PNL, surprins cu țigara în sediul partidului. FOTO

Ludovic Orban a recidivat. Președintele PNL, surprins cu țigara în sediul partidului. FOTO

Președintele PNL Ludovic Orban a fost surprins, din nou, cu țigara în gură, fumând într-un spațiu închis. De această dată s-a întâmplat la o ședință de partid, cu reprezentanții PNL din Diaspora.

Nu este prima oară când președintele PNL, Ludovic Orban, este surprins încălcând legea care interzice fumatul în spațiile publice închise. Și, cu toate că se jură că nu mai face, pe viitor, Ludovic Orban recidivează ori de câte ori are prilejul. Fumatul în spații închise a devenit o obișnuință pentru actualul șef al liberalilor și nu pare să mai deranjeze pe nici unul dintre apropiații săi.

Ultimele fotografii care au ajuns în posesia Evenimentului Zilei au fost făcute la o ședință de partid online, cu reprezentanții Diasporei, în sediul PNL din Modrogan.

Într-una din imagini apare Ludovic Orban alături de doi dintre apropiații săi, Violeta Alexandru și Ionel Dancă. Cei trei membri ai PNL stau așezați, pe scaune, în fața unei măsuțe pe care se pot observa un teanc de hârtii, un telefon, un pahar mare de cafea sau suc, două brichete, două pachete de țigări și, ceea ce pare o scrumieră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ludovic Orban și țigara la ședința de partid

Ludovic Orban, așezat picior peste picior, singurul fără mască, trage cu sete dintr-o țigară. În acest timp, Violeta Alexandru privește preocupată la un obiect pe care îl ține în mână. De cealaltă parte a măsuței, Ionel Dancă privește concentrate în telefonul mobil.

Cea de-a doua este aproape identică, cu Violeta Alexandru având o mână în dreptul feței și cu Ludovic Orban ținându-și țigara între două degete. Ionel Dancă privește, în continuare, concentrat spre telefonul mobil.

Aceasta este cel puțin a treia fotografie care apare în spațiul public, în care Ludovic Orban fumează într-o încăpere închisă și nu poartă mască de protecție sanitară.

Imaginea care a provocat scandal în spațiul public

Cea mai cunoscută, cea care a făcut înconjurul internetului a apărut în urmă cu mai bine de un an și a fost făcută chiar în cabinetul lui Ludovic Orban pe vremea când era premier. Fotografia a fost realizată în plină pandemie, în timp ce majoritatea românilor erau obligați să poarte mască de protecție.

Imaginea a fost surprinsă, în biroul de la Guvern, la o reuniune prilejuită de aniversarea lui Ludovic Orban, pe 25 mai 2020. Fostul premier, apare cu o țigară în mână, înconjurat de un nor de fum, fără mască.

Este înconjurat de mai mulți miniștri din cabinet, respectiv Bogdan Aurescu, Virgil Popescu, Raluca Turcan și Lucian Bode. Grupul este mult mai mare, dacă ne luăm după paharele de băutură și postura pe care o au persoanele care apar în poză. Aceștia privesc spre cineva care vorbește, dar care nu apare în cadru. La aceea reuniune mai erau prezenți Ionel Dancă, Cristian Barbu și alte două persoane apropiate lui Ludovic Orban.

Imaginea cu Ludovic Orban fumând a stârnit un adevărat scandal în spațiul public. Fostul premier  fost amendat cu 3.000 de lei pentru că nu purta mască și fuma într-un spațiu închis. De asemenea au fost sancționați și ceilalți participanți la reuniune, a anunțat poliția.

Orban cu țigara la ședința de guvern

La scurtă vreme după acest incident, Ludovic Orban a fost fotografiat din nou, tot la o reuniune publică, cu țigara în mână. Imaginea îl arată pe Ludovic Orban cum fumează în timpul unei ședințe de Guvern. Fostul premier și-a coborât masca pentru a putea savura țigara.

Pe cei din jurul său acest lucru nu părea să-i deranjeze foarte tare. În imagine se pot observa două persoane cu mască pe figură, care privesc spre actualul președinte al PNL, pe vremea aceea premier al României.