Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan a sărit la Ludovic Orban pentru a-i lua apărarea lui Klaus Iohannis. Războiul din PNL ia amploare
Rareș Bogdan a sărit la Ludovic Orban pentru a-i lua apărarea lui Klaus Iohannis. Războiul din PNL ia amploare

Rareș Bogdan a sărit la Ludovic Orban pentru a-i lua apărarea lui Klaus Iohannis. Războiul din PNL ia amploare

Rareș Bogdan a criticat declarațiile făcute de liderul PNL, Ludovic Orban, cel care afirmase că partidul nu îi datorează nimic lui Klaus Iohannis.

Rareș Bogdan l-a atacat pe Ludovic Orban, după ce președintele PNL afirmase că partidul nu îi este dator cu nimic președintelui Klaus Iohannis. Europarlamentarul, care este un susținător al lui Iohannis, a reacționat.

Rareș Bogdan sare la Ludovic Orban, după ce președintele PNL l-a atacat pe Klaus Iohannis

„Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis. Eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis, câte şanse i-a dat preşedintele Iohannis, cum i-a dat şansa să construiască un guvern singur, fără a se implica nici Rareş Bogdan, nici Iulian Dumitrescu, nici Flutur, nici Boc, nimeni. Nici Alina Gorghiu. Pur şi simplu şi-a făcut echipa singur, iar când noi îi atrăgeam atenţia că exagerează sau că acţionează discreţionar preşedintele îl apăra. Aseară a depăşit toate limitele. M-a supărat rău”, a spus Rareș Bogdan.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis s-a supărat după afirmațiile făcute de Ludovic Orban, europarlamentarul liberal a declarat. „Nu ştiu. Nu am vorbit cu domnia sa (…) Să afirmi tu, Ludovic Orban, că preşedintele nu te-a sprijinit şi că PNL nu datorează nimic preşedintelui este o dovadă de lipsă completă de cunoaştere a realităţii şi de o rupere, desprindere de realitate, ca să fiu elegant”.

„PNL are o relaţie specială cu preşedintele Iohannis şi PNL în ceea ce a realizat în ultimii 2 ani de zile a fost fără nicio discuţie avantajat de acest parteneriat asumat cu preşedintele Iohannis. Nu e corect să faci acest lucru, mai ales că preşedintele Iohannis (…) de două ori l-a salvat direct. A fost salvat de preşedintele Iohannis (…) de la schimbarea din preşedinte de partid înainte de termen. De la debarcare”, a mai spus Rareș Bogdan.

Afirmațiile făcute de Ludovic Orban

„Eu cred că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis, dimpotrivă. Eu am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL, cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastă, marea oaste a Partidului Naţional Liberal”, declarase Ludovic Orban.