Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban cere capul lui Cîțu în schimbul guvernării: „Trebuie să plătim prețul”
Ludovic Orban cere capul lui Cîțu în schimbul guvernării: „Trebuie să plătim prețul”

Ludovic Orban cere capul lui Cîțu în schimbul guvernării: „Trebuie să plătim prețul”

Pozițiile celor doi contracandidați la șefia PNL, Florin Cîțu și Ludovic Orban, devin tot mai ireconciliabile, iar ruptura dintre ei se adâncește pe zi ce trece.

După ce joi, 9 septembrie, Florin Cîțu a cerut demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților, a venit rândul președintelui PNL să-i dea replica. Joi, premierul Cîțu a declarat că Ludovic Orban ar trebui să demisioneze dacă CCR va admite contestația guvernului la moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

În replică, la numai o zi, Ludovic Orban i-a dat replica. Aflat la Giurgiu, la o acțiune a PNL, actualul președinte al partidului a declarat că doar înlăturarea lui Florin Cîțu de la conducerea guvernului va debloca criza politică.

„Trebuie rezolvată criza cu orice preţ. Nu cred că este mai importantă persoana şi soarta unui om decât România şi decât PNL. Cu cât terminăm mai repede această criză, cu atât lucrurile vor merge mai bine. Ştiţi foarte bine că există trei variante, nu e complicat.

Avem varianta să refacem coaliţia existentă, avem varianta să facem o înţelegere cu PSD şi varianta de a trece în opoziţie. Astea sunt cele trei variante, nu există alte variante. Personal, vă spun că nu voi accepta nicio înţelegere cu PSD. Orice înţelegere pe care a făcut-o de-a lungul timpului PNL cu PSD s-a terminat în gravul dezavantaj al PNL şi în câştigul PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Sacrificarea lui Florin Cîțu este inevitabilă

Ludovic Orban a subliniat, în acest context, că nu poate fi luată în calcul varianta unui guvern minoritar susținut de PSD în Parlament. De asemenea, el a precizat că nu se pune problema ca PNL să treacă în opoziție, astfel că singura soluție este refacerea coaliției. Iar pentru refacerea coaliției, a spus Orban, PNL trebuie să plătească un preț, dând de înțeles că Florin Cîțu trebuie să renunțe la funcția de premier.

„Nu putem accepta nici să rămânem agăţaţi ca guvern minoritar de mila PSD, care în mod evident că ne va arunca de la putere exact atunci când o să le convină lor cel mai mult, după ce ne vom compromite şi după ce nu vom avea capacitatea de a guverna. Opoziţie nu-mi doresc. PNL are vocaţia guvernării.

Toate eforturile pe care le-am făcut de-a lungul carierei mele au fost în direcţia de a câştiga alegerile şi de a duce PNL la guvernare. Strategic, singura soluţie onorabilă, din punctul de vedere al electoratului, care, de altfel, e susţinută de aproape 70% din electorat, pe cercetările sociologice pe care le-am făcut, e să refacem coaliţia.

Nu e complicat, ştim foarte bine care-i preţul refacerii coaliţiei. Că acest preţ va fi plătit acum, peste două zile, peste o săptămână sau peste 45 de zile, acest preţ va fi plătit, credeţi-mă ce vă spun”, a susţinut Ludovic Orban, făcând trimitere la demiterea premierului Florin Cîțu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News