Evenimentul Zilei > EVZ Special > Lovitura sub centură primită de Charles. Regina Elisabeta nu va abdica niciodată
Lovitura sub centură primită de Charles. Regina Elisabeta nu va abdica niciodată

Lovitura sub centură primită de Charles. Regina Elisabeta nu va abdica niciodată

Regina nu va abdica niciodată. Fiica sa Anne „o va ajuta să facă față”, în timp ce Charles „intensifică” pregătirile pentru a deveni rege după ce se vor liniști apele la Casa Regală.
Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta, a murit vineri la vârsta de 99 de ani. În ciuda suferinței prin care trece, regina lista Elisabeta a II-a nu va abdica niciodată, potrivit experților regali.
Acum, este de așteptat ca singura ei fiică, prințesa Anne, să o ajute pe mama ei să facă față pierderii și să umple golul atunci când vine vorba de viața publică. Prințul Charles este, de asemenea, de așteptat să își asume mai multă responsabilitate în cadrul familiei.

Asistenții și experții regali au spus demult că regina, cel mai longeviv monarh din lume, nu va renunța la tron ​​în favoarea prințului Charles.

„Vă pot asigura că regina nu va abdica”, a spus istoricul regal Hugo Vickers

„Există toate indicațiile că regina are o sănătate extrem de bună și, cu noroc, va continua să fie regina noastră cât mai mult timp posibil.”

Regina a continuat să-și îndeplinească sarcinile oficiale, deși de la distanță din cauza restricțiilor COVID-19, chiar și în timp ce Philip a stat în spital timp de patru săptămâni la începutul acestui an.

Observatorii regali spun că o parte din motivul pentru care regina Elisabeta ar evita să renunțe la coroană a fost modul în care a devenit ea însăși regină. Când s-a născut în 1926, nu era de așteptat ca ea să devină vreodată monarh după ce unchiul ei Edward al VIII-lea a abdicat din cauza dragostei sale pentru americanca Wallis Simpson, pe care instituția britanică a considerat-o o uniune inacceptabilă, provocând o criză constituțională.

„Este o slujbă pe viață”, a spus regina Elisabeta, repetând o promisiune pe care a făcut-o la împlinirea a 21 de ani în 1947

Dacă cineva poate umple acest gol, va fi prințesa Anne. Ea a fost întotdeauna mai aproape de regină decât își dau seama majoritatea oamenilor și va petrece acum mai mult timp alături de mama ei.

În ultimii ani, regina s-a îndreptat din ce în ce mai mult spre singura ei fiică, mai ales că a suferit dubla lovitură de a-și pierde cei mai apropiați confidenți – mama ei și sora Margaret – în decurs de șase săptămâni în 2002.

Vorbind națiunii atunci, în timp ce se afla în turneul Africii de Sud, ea a spus: „Declar în fața ta că toată viața mea, fie ea lungă sau scurtă, va fi dedicată slujirii tale și slujbei marii noastre familii imperiale căreia îi aparținem cu toții.

A fost un angajament pe care l-a repetat la cea de-a 60-a aniversare, iar când asistenții superiori ai Palatului Buckingham sunt întrebați dacă este posibilă abdicarea, aceștia au același răspuns: „Viața înseamnă viață”.

Asta înseamnă că nu va urma exemplele altor monarhi europeni, precum regele Juan Carlos al Spaniei care a abdicat în 2014, regele Albert al Belgiei care a renunțat în 2013 și regina Beatrix a Olandei care a renunțat în același an.

Fiind o figură profund religioasă și șef titular al Bisericii Angliei, regina Elisabeta consideră că jurămintele pe care le-a făcut în ziua încoronării sale, când a fost unsă regină, sunt incasabile, potrivit comentatorilor regali și celor care o cunosc bine, relatează Mirror.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.