Rezerviştii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi SRI au pichetat, marţi, sediile filialelor judeţene ale partidelor aflate la guvernare şi au întocmit o listă de revendicări pe care au înmânat-o decidenţilor politici, transmite Agerpres.

Aproximativ 30 de rezervişti din cadrul MApN, MAI şi SRI şi-au prezentat nemulţumirile în faţa reprezentanţilor în judeţul Teleorman ai PSD şi ALDE. Aceştia cer reprezentanţilor partidelor de guvernământ, printre altele, actualizarea pensiei militare de stat, acordarea pensiei suplimentare bazată pe contribuţia voluntară a cadrelor militare în activitate şi repunerea în plată a pensiei cuvenite pentru stagiul de contribuţie ca civil, suplimentar de pensia militară de stat.

„Am înaintat note de protest partidelor de guvernământ şi nu ascundem faptul că urmează şi celelalte partide, din opoziţie. Ne expunem referitor la partidele de opoziţie prin faptul că s-au şi exprimat deja că doresc să schimbe Legea privind pensiile. Persistă acea amestecare a pensiilor speciale pe care, consideră dânşii, le primesc şi militarii”, a declarat col (r) Emilian Orodel, reprezentantul rezerviştilor.

Potrivit acestuia, protestatarii au fost primiţi la sediul PSD Teleorman de primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, căruia i-au înmânat nota de protest precum şi o notă cu revendicările lor, care sunt pe mai multe paliere.

„Sunt lucruri care exprimă unele neajunsuri, ilegalităţi, nedreptăţi, chiar discriminări care s-au acumulat şi s-au făcut de toate guvernările, din 2010, inclusiv de guvernarea precedentă, care, deşi a primit de la Preşedinţie şi Parlament şi toţi factorii militari şi politici decidenţi aceste revendicări, insistă că nu a înţeles clar ce mai au rezerviştii militari de rezolvat. Dânşii consideră că avem pensii onorabile”, a precizat col (r) Emilian Orodel.