Evenimentul Zilei > Actualitate > Locuri speciale în licee pentru elevii de etnie romă.
Locuri speciale în licee pentru elevii de etnie romă.

Locuri speciale în licee pentru elevii de etnie romă.

În perioada 7-9 iulie, Comisia de Admitere a Muncipiului Bucureşti este însărcinată cu repartizarea candidaţilor de etnie romă care au optat pentru ocuparea unui loc într-un liceu bucureştean.

 Repartizarea se face în şedinţă publică la Liceul Bilingv Miguel de Cervantes din capitală. În funcţe de medie şi de obţiunea exprimată, elevii vor fi repartizaţi pe locurile speciale dedicate acestora.

Admiterea se face în limitra a 1-2 locuri/clasă peste numărul de locuri acordat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2014-2015, aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Elevii de etnie romă au nevoie pentru înscriere ca şi elevii români de o fişă de înscriere tipizată eliberată de şcoala pe care a absolvit-o elevul, copie după cartea de identitate, foaie matricolă şi celelalte documente necesare tuturor absolvenţilor de clasa a VIIIa.

Distincţia o face recomandarea scrisă din partea preşedintelui unei organizaţii civice, culturale sau politice a romilor, această recomandare trebuie să ateste faptul că elevii aparţin de etnia romilor.

În metodologia de admitere pentru candidaţii de etnie romă se pune accent pe apartenenţă la etnie, cei care doar fac parte din organizaţii dedicate romilor nu se pot înscrie pe locurile speciale pe care ministeru le scoate la concurs.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: