Locul preferat al lui Nicolae Ceaușescu: „Aici devenea cu totul alt om, cu tabieturi neobișnuite”. Foto

Locul preferat al lui Nicolae Ceaușescu: „Aici devenea cu totul alt om, cu tabieturi neobișnuite”. Foto

Nicolae Ceaușescu a făcut obsesie pentru un anumit loc din România care i-a adus, în timp, niște tabieturi neobișnuite. Fostul dictator nu putea sta departe de acest oraș, astfel că făcea în aşa fel încât să revină foarte des aici.

Nu mulți sunt cei care știu că un loc din România i-a format, în timp, lui Nicolae Ceaușescu unele tabieturi neobişnuite. Se pare că fostul dictator iubea spațiul cu pricina și nu putea sta departe de el prea mult timp. Așa se face că părăsea adesea Capitala pentru a-l vizita.

Locul din România pentru care fostul dictator făcuse obsesie

Nicolae Ceauşescu a ajuns să fie plăcut impresionat de o afacere de familie care a luat naștere acum mai bine de 300 de a ani. Practic a ajuns să fie obsedat de acest loc. Era vorba despre o prăvălie cu geam fumuriu pe care scria „Firma Atletul albanez. Cofetărie. Gelaterie. Memish D. Hashim”.

Era o cofetărie - gelaterie din orașul Slatina, situată pe strada Dinu Lipatti. Deși era un loc foarte mic, era extrem de cunoscut în tot orașul, iar faima sa a ajuns chiar până la președintele țării. Localnicii numeau prăvălia „La turci”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Locul preferat al lui Nicolae Ceaușescu

„Ne tragem din iliri, iar ei se trag din daci. Voi sunteți mici, nu mai știți, școlilele nu mai vorbesc despre asta, dar București e de origine albanează. Bukur înseamnă frumos în albaneză. Așa e povestea cu ciobanul Bucur – fratele meu ilir îl întreabă pe fratele meu dac ce face. Păi ce face: bucură”, îmi spune Hashim, zâmbind pe sub mustăți. „Ce fac ciobanii? Vara sus, la munte, să muncească, iar iarna coboară la vale. Așa și noi, îi bucurăm vara pe slătineni cu licorile noastre”, povesteşte Hashim Memish, unul dintre proprietari

Tabieturile lui Nicolae Ceaușescu

Prăvălia respectivă a primit, de-a lungul timpului, destule personalități. Aceasta a fost singura afacere cu capital privat din România. Nicolae Ceaușescu obișnuia să ceară paharele de bragă direct în mașină.

„Era mai zarvă în ziua aceea, o mulțime de mașini ședeau în coloană. Noi ne-am dus să îi servim cu paharele de bragă direct în mașină. Îmi amintesc că era o decapotabilă și noi nu mai văzuserăm asta la vremea aceea. Tata a vorbit cu ei, el îl și cunoștea pe Ceaușescu fiindcă și-a făcut ucenicia la o cizmărie de lângă prăvălie. După ce i-am servit, se făcuse o îmbulzeală de vai și amar, acum, toți voiau să bea bragă”, a mai spus Hashim Memish, potrivit playtech.ro.