Castelul Bran și-a deschis porțile, de sâmbătă, împreună cu un centru de vaccinare împotriva Covid-19. Toți vizitatorii castelului cu rezonanțe medievale se pot imuniza aici, fără să aibă nevoie de o programare prealabilă. De asemenea, și localnicii se pot vaccina aici.

Vaccin Bran

Centrul de vaccinare inaugurat la Castelul Bran va fi deschis în fiecare week-end, timp de o lună. Potrivit instituției, vaccinarea se desfășoară în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran, în fiecare weekend, timp de o lună, îmcepând din 7 mai. Programul este: vineri, între orele 14:00 – 20:00, sâmbătă, de la 10:00 la 20:00 și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Imunizarea va fi făcută de către o asistentă-vampir

Imunizarea are parte de o promovare originală, inspirată de legendele cu Dracula care au făcut celebru acest castel. Astfel, toți cei care se vaccinează aici vor primi o diplomă pentru curaj și responsabilitate, în contextul în care de imunizare se va ocupa o asistentă-vampir. O altă imagine creativă  campaniei aprezintă celebra dantură horror a vampirilor reinterpretată. Astfel, dinții pentru care sunt vampirii recunoscuți au fost înlocuiți de două seringi.

Oficialii instituției mai precizează că vaccinarea la Bran nu este condiționată de vizitarea acestuia. Totuși, persoanele care aleg să se imunizeze la acest obiectiv turistic vor avea acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură, în cazul în care vor opta și pentru o vizitare a castelului.

O altă inițiativă inedită de a încuraja vaccinarea este și un eveniment special pentru motocicliști. „Pe 15 Mai 2021, motocicliștii te vaccinează! Vrei la plimbare? Hai la vaccinare! Vino călare pe motor sau pregătit să fii pasager, pe 15 Mai, ora 12:00 în parcarea de sus de la Shopping City Mall Târgu-Mureș pentru a stabili o destinație total aparte, o destinație care are ca scop revenirea la normalitate”. Inițiativa Maratonul Vaccinării, care a debutat vineri și se va încheia luni dimineață, este un adevărat succes. Peste 7000 de bucureșteni s-au vaccinat în doar o zi.