Lecția unei eleve de clasa a XII-a pentru profesori: ”Știu că fericirea nu e o materie și nu doriți să predați așa ceva...”

Lecția unei eleve de clasa a XII-a pentru profesori: ”Știu că fericirea nu e o materie și nu doriți să predați așa ceva...”

O elevă de clasa a XII-a care a susținut săptămâna aceasta simularea examenului de bacalaureat a menționat în teză și punctul său de vedere cu privire la profesori: ”Nu mă interesează atât de mult materia pe care o predă cineva, cât mă interesează omul din fața mea”, a scris adolescenta.

Eleva din Vâlcea și-a notat gândurile în lucrarea la limba română, iar profesorul corector i-a apreciat părerile și a postat scrisoarea ei pe blogul personal. ”Nu am studiat comedia la clasă, dar pot să prezint relația între un elev și oricare profesor. Nu vreau să generalizez, așa că o să profit de ocazia asta și o să spun un secret.

Nu mă interesează atât de mult materia pe care o predă cineva, cât mă interesează omul din fața mea. Am o profesoară care, în cele 50 de minute petrecute la clasă pe săptămână, nu zâmbește absolut deloc. Sunt aproape doi ani de când se întâmplă asta și la un moment dat prezența ei a devenit epuizantă. Am ajuns să fac tot posibilul să-i evit orele, astfel încât să evit depresia în care intru după oră. Sunt o persoană mai sensibilă, totul în jur mă afectează. Doamna dirigintă a intrat la oră într-o zi și, după ce s-a uitat puțin la noi, ne-a cerut să nu mai fim atât de veseli. Poate că exagerez, poate o să mă aleg cu o pedeapsă mare pentru tot ce-am scris aici. Dar a fost o vreme în care și dumneavoastră ați trăit adolescența, știți cum e. Poate vă aduceți aminte de momentele de tristețe sau de pasele proaste. Țin să vă anunț că există și acum, iar data viitoare, când o să mergeți într-o clasă, uitați-vă mai atent la sufletele prezente și nu uitați că nu pentru toți e ușor și uneori tot ce ne lipsește e o privire încurajatoare. Știu că fericirea nu e o materie și nu doriți să predați așa ceva.

Ne amintim de fiecare om care a trecut prin liceu; vrem să ne amintim de bine. Nu o să-mi amintesc definiția romanului sau a schiței, dar o să-mi aduc aminte de acea zi în care v-ați permis să lăsați materia deoparte pentru a ne cunoaște, pentru a ne aminti că nu e prea târziu să vedem ființa umană.” Profesorul Ovidiu Iancu, cel care a notat lucrarea, a ținut să menționeze că, deși această scrisoare nu a fost punctată din cauza baremelor de corectare, el i-ar fi acordat numărul maxim de puncte.  ”Pe lângă concizie, ironie și originalitate (toate, calități ale stilului), găsesc aici și o mostră de gândire critică.”, a scris dascălul.  TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Miniștrii noului Guvern au depus jurământul. Traian Băsescu: Sper ca Victor Ponta să aibă mai mult noroc decât mine cu miniștrii tineri
  • Răzvan Burleanu este noul președinte al FRF! L-a învins la scor pe Vasile Avram. Mircea Sandu a devenit președinte onorific și a primit un tablou cu chipul lui
  • Guvernul Ponta a aprobat programul politic care actualizează programul de guvernare

TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:

  • DIRECT din arhivele Vaticanului: Teoria care răstoarnă tot ce ştiam despre DACI, romani şi istoria Europei / VIDEO
  • Cum arată fabrica BOEING, unde se produc unele dintre cele mai performante avioane din lume| GALERIE FOTO
  • Protest în faţa caselor fraţilor Becali! Ce s-a întâmplat în Pipera după aflarea verdictului