Ironic este că la puţin timp după ce a preluat parohia bisericii reformate din comuna bihoreană Ciocaia, preotul susţinea într-un interviu că: “Sunt importante întâlnirile cu tinerii care cad pradă uşor ispitelor şi se abat de la drumul cel drept. E nevoie să le dăm putere şi să-i ajutăm să găsească lucrurile importante, să discearnă binele de rău". Numai că în urmă cu doi ani se pare că pentru însăşi sfinţia sa a apărut o ispită în sat. O adolescentă care s-a mutat în comună cu familia ei. La scurt timp se pare că Forro Csaba (34 de ani) a făcut o pasiune pentru copilă, în timpul întâlnirilor pe care le avea cu tinerii din comunitate pentru a-i păstra pe calea cea dreaptă.

Luna trecută unul dintre enoriaşi a descoperit în telefonul fiicei sale de 15 ani apeluri şi mesaje deocheate cu avansuri explicite primite de la preotul reformat, scrie cotidianul Bihoreanul. Omul nu a stat pe gânduri şi, luna trecută, a depus o plângere la Eparhia de Piatra Craiului, care a început o anchetă internă. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât soţia preotului este însărcinată. Acum satul fierbe în aşteptarea lămuririi acestei situaţii. Unii dintre săteni susţin chiar că preotul ar fi fost bătut în biserică de către tatăl copilei, deşi acesta neagă, susţinând pentru cei de la Bihoreanul că el doar a depus o plângere şi aşteaptă să se facă dreptate de la Eparhie.

Potrivit Regulamentului disciplinar al Bisericii Reformate, constituie abatere orice încălcare a bunelor moravuri, a obligaţiilor stabilite de canoanele, regulamentele şi legămintele bisericeşti, a jurământului făgăduinţei nupţiale, dar şi instigarea la vreunul din păcate, cum ar fi şi cel presupus a fi fost săvârşit de Forró după ce i s-au aprins călcâiele după "mioara" adolescentă. De altfel, cazul preotului este judecat deja de Comisia de disciplină, iar până la pronunţarea sentinţei canonice, preotului i s-a interzis să mai slujească în biserică, fiind suspendat din funcţie, scrie Bihoreanul.