Lămâi murate, preparatul care îți va lăsa prietenii cu gura căscată. Mod de preparare

Lămâi murate, preparatul care îți va lăsa prietenii cu gura căscată. Mod de preparare Sursa foto: 139866126 © Dreammediapeel | Dreamstime.com

Dacă vă gândiți să vă completați cămara cu provizii de murături, pe lângă castraveți, gogoșari sau varză puteți încerca și ceva mai exotic cum ar fi lămâile murate.

Deși gastronomia română nu are un capitol rezervat pentru lămâi murate, aceast aliment se consumă. Unde mai pui la socoteală că vine la pachet cu beneficii uimitoare și dă o savoare fină mâncărurilor.

Lâmâi murate, delicatesa din cămară

sursa: arhivă EVZ

Lămâi murate-mod de preparare

Le puteți găsi în magazinele cu specific oriental sau musulman, dar pot fi făcute și  în casă. Dacă optați pentru a doua variantă, folosiți lămâile organice pentru că se va consuma tot fructul. De exemplu, puteși folosi soiul Meyer, care sunt ceva mai dulci, soiul Eureka sau oriice alte lămâi.

Aveți nevoie de 5-7 bucăți de lămâi proaspete, sare, apă fiartă și sucul de la 3-4 lămâi. Pentru preparare puneți un borcan de 500 de grame la sterilizat într-o cratiță. Lăsați apa să fiarbă cam 20 de minute. Dacă s-a scurs timpul, scoateți recipientul și lăsați-l să se răcorească. De asemenea, trebuie să sterilizați și capacele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată finalizată această etapă, curatăți lămâile. De preferat ar fi să le tăiați în sferturi. Puneți sare cu încredere și tăiați și restul fructelor. Puneți sare pe fundul borcanului, după care presați lămâile una lângă alta. Presați-le până iese zeama din ele, după care adăugați apa și sucul de lămâie până ce vor fi acoperite cu lichid. De asemenea, lămâile care le-ați folosit pentru suc le puteți tăia bucăți și pune deasupra borcanului.

Cum se pot servi

Mai departe lăsați recipientele la temperatura camerei într-un loc întunecat și răcoros. Timp de 3-4 săptămâni nu umblați la ele, este necesar ca acizii să-și facă treaba. Lămâile murate pot rezista până la un an de zile în frigider.

Pulpa poate fi folosită în tocănițe, sosuri sau supe, în timp ce coaja tăiată mărunt poate fi consumată în salate, dressinguri sau în humus. Pot merge ca garnitură la orez sau în paste. De asemenea, fructele de mare merg și ele la fel de bine consumate cu lămâile murate, potrivit DC News.