Greșeala pe care să o eviți atunci când cumperi fructe. Te poate salva de boli

Greșeala pe care să o eviți atunci când cumperi fructe. Te poate salva de boliSursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Cei mai mulți dintre români omit să țină cont de acest aspect atunci când cumpără fructele din supermarketuri. Alegerea îi poate însă costa extrem de scump, sunt de părere specialiștii în domeniul nutriției

O dietă echilibrată nu ar trebui să fie lipsită de fructe. Aportul de vitamine adus de acestea în organism este unul extrem de important. Atât în ceea ce îi privește pe copii, cât și pe adulți, regula alimentară este esențială. Totuși, este recomandat ca fructele pentru consum fie alese cu mare atenție. Nutriționistul Cristian Mărgărit a dezvăluit cum ar trebui să fie făcută selecția lor.

Alege fructe locale, întotdeauna de sezon

Piața din România abundă de o varietate de sortimente de fructe. Atât în supermarketuri, cât și pe tarabele din piețe, acestea sunt la mare căutare. Printre cele care "pot lua ochii" cumpărătorului se numără mai ales cele exotice. De altfel și în ceea ce privește fructele de sezon, românii tind să se îndrepte spre cele cu un exterior perfect.

Nutriționistul Cristian Mărgărit susține că fiecare cumpărător ar trebui să opteze mai degrabă pentru a cumpăra fructe locale, întotdeauna de sezon.

Greșeala pe care să o eviți atunci când cumperi fructe. Te poate salva de boli

fructe. Photo 123370000 © Mypointofview | Dreamstime.com

Cu siguranță acestea nu au întotdeauna o imagine fără cusur însă semnele pot indica faptul că sunt naturale. Deseori, din acest motiv, fructele din producțiile locale sunt chiar mai ieftine decât cele importate.

Sunt mai ieftine, bogate nutritiv și avem foarte multe rețete tradiționale care se pretează la această bogăție de fructe și legume din piață și magazine” afirmă nutriționistul. 

Mai mult, cumpărătorii nu ar trebui să se ghideze după mărimea fructelor. Chiar dacă sunt mici, acestea pot acea un conținut bogat în antioxidanți.

Este important ca orice fruct să fie cât mai mic și cât mai colorat. Acest lucru înseamnă mai mulți oxidanți, mai multe vitamine, minerale raportate la caloriile cu care vin acestea.", a mai adăugat Cristian Mărgărit.

Deși majoritatea românilor se sperie de aportul caloric dat de consumul de fructe, specialistul are altă opinie. Conform acestuia, studiile arată că acestea pot ține departe bolile precum cele cardiovasculare sau chiar diabetul. În ceea ce privește consumul legumelor, mai acest în sezonul de toamnă, nutriționistul recomandă consumul rădăcinoaselor. Astfel, morcovul, păstârnacul,țelina sau rădăcina de pătrunjel nu ar trebui să lipsească din dieta sănătoasă.