Laborator pentru tratarea personalizată a urgențelor cardiace la Floreasca

Laborator pentru tratarea personalizată a urgențelor cardiace la Floreasca

La Spitalul Floreasca din București a fost inaugurat azi un laborator pentru depistarea și tratarea artmiilor cardiace, unic în România.

 "Era timpul ca cel mai mare spital de urgenţă din ţară să beneficieze de echipamente performante de diagnostic şi tratament al aritmiilor complexe, care sunt cele mai frecvente urgenţe cardiovasculare. De acum încolo, se va asigura tratamentul personalizat al urgenţelor cardiovasculare. Primul pacient va fi investigat chiar astăzi cu ajutorul noilor echipamente", a spus ministrul Nicolae Bănicioiu, la inaugurarea Laboratorului de Electrofiziologie Clinică şi Pacing din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Laboratorul a fost dotat cu echipamente performante, în cadrul unui program de cercetare cu finanţare nerambursabilă în valoare de peste 36 de milioane de lei, pe care unitatea sanitară l-a accesat şi care va avea ca rezultat, în următorii cinci ani, crearea Centrului de Excelenţă pentru cercetare CREDO în Secţia de Cardiologie.

Centrul de excelenţă va avea opt laboratoare de cercetare, dintre care trei nou înfiinţate, respectiv Laboratorul de cardiologie moleculară, Laboratorul de ecografie vasculară şi Laboratorul de ecocardiografie de stres, precum şi cinci laboratoare dotate cu echipamente ultraperformante şi moderne, printre care şi Laboratorul de Electrofiziologie Clinică şi Pacing.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Identificăm locul aritmiei, care până acum putea dura între şapte-opt şi zece ore. Cu acest sistem, identificarea este mai rapidă, intervenţia ar putea dura nu mai mult de două ore, a explicat Maria Dorobanțu, șefa Secției de Cardiologie.

După implementarea proiectului, Secţia de Cardiologie a Spitalului Floreasca va avea în dotare 126 de echipamente noi, 11 dintre acestea având o valoare peste 100.000 de euro. De asemenea, 11 specialişti în cardiologie vor fi angajaţi pentru a lucra în cercetare-dezvoltare.