Evenimentul Zilei > Politica > La Spitalul de Boli Contagioase din Cluj Napoca directorul medical MINTE de rupe în cazul studenţilor africani investigaţi medical pentru EBOLA
La Spitalul de Boli Contagioase din Cluj Napoca directorul medical MINTE de rupe în cazul studenţilor africani investigaţi medical pentru EBOLA

La Spitalul de Boli Contagioase din Cluj Napoca directorul medical MINTE de rupe în cazul studenţilor africani investigaţi medical pentru EBOLA

Directorul medical de la Spitalul de Boli Contagioase din Cluj Napoca, Mihaela Lupșe (foto) a mințit cu nerușinare și a încercat să facă presiuni pentru eliminarea unui articol care prezenta informaţia că mai mulţi studenți africani au trecut pe la controale medicale amănunţite înainte de a se întoarce la studii.

Vineri, rectorul Universității de Medicină și Farmacie, profesorul Ioan Irimie a declarat că trei studenți africani, care au fost plecați în vacanță de vară în țările de origine, au fost investigați medical, la întoarcerea în România, de specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, pentru a se exclude ipoteza că ar putea fi infectați cu virusul Ebola. Rectorul Irimie a declarat că la UMF învață mai mulți studenți care provin din patru țări africane care sunt pe lista Organizației Mondiale a Sănătății, unde virusul Ebola face ravagii. "Doi din cei trei studenţi au fost investigaţi la Spitalul de Boli Contagioase şi au fost declaraţi sănătoşi. Ei acum pot merge la cursuri. Despre al treilea nu mai ştim nimic deoarece nu ne răspunde la apeluri", spunea rectorul Irimie.

La scurt, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase, doctor Mihaela Lupşe a făcut o adevărată criză de isterie la adresa unor jurnalişti de la un ziar online din Cluj Napoca, care a preluat informaţia. ”De unde aveți dvs. această informație? Dacă știrea aceasta nu apare într-un minut eu apar pe toate posturile și vă desființez postul.Mințiți. Pentru treaba asta nu apare dezmințire pe post, vă anunț că eu apar pe toate posturile și spun. În momentul în care aveți niște știri care nu sunt adevărate și răspândiți minciuni să știți că vă desființez postul. Dvs. ați cerut informații? Eu o să cer să fiu în direct la TVR, la Antena 1, la toate și o să spun că Știri de Cluj este Știri de …”, a declarat Mihaela Lupșe în cursul zilei de vineri.  

Directoarea medicală şi-a adus aminte

Culmea este ca la trei zile distanţă, în cursul zilei de luni, acelaşi director medical , în ziarul Ziua de Cluj, declara senin că între UMF Cluj şi spital există un protocol de evaluarea a studenţilor africani care provion din zonele de risc de infectare cu Ebola. ”Avem un protocol semnat cu UMF Cluj, în baza căruia cei 6 studenţi şi 7 rezidenţi, care studiază aici şi provin din ţări africane, dacă au părăsit ţara în ultimele şase luni, vor fi evaluaţi de specialiştii noştri, ca o măsură de precauţie. Doi studenţi au fost deja evaluaţi clinic, iar după patru zile au fost reevaluaţi şi au primit adeverinţă că pot participa la cursuri. S-au prezentat şi doi rezidenţi, dar care nu au părăsit Europa în ultimele şase luni. Îi aşteptăm să vină şi ceilalţi şi vor fi evaluaţi conform protocolului”, a declarat Mihaela Lupşe, Director Medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, pentru Ziua de Cluj.

Comportamentul de ascundere a unei banale informaţii denotă faptul că Spitalul de Boli Contagioase din Cluj Napoca nu este pregătit să facă faţă unui posibil caz al unei persoane infectate cu virusul ucigaş.

Directorul general al Spitalului, Ioan Mureșan, şi-a cerut scuze în numele directorului medical MIhaela Lupşe, despre care a spus că a avut un comportament total neadecvat.

 

foto: Ziar de Cluj

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: