La ce oră ai voie să apelezi la numărul de urgență 112 și să ceri intervenția ofițerilor de poliție, dacă vecinii fac prea multă gălăgie?

O bucureșteancă a simțit pe buzunarul ei ce înseamnă să deranjezi autoritățile prea devreme, înainte de începerea orelor de liniște.

O femeie din București a fost amendată cu 1.500 de lei, pentru că a sunat „prea devreme” la 112. Bucureșteanca a chemat poliția din cauză că vecinii, care își renovau apartamentul, făceau prea mult zgomot. Polițiștii care au venit să verifice sesizarea au amendat-o pentru că a sunat înainte de ora 13.00, când încep orele de odihnă.

Cât costă o sesizare la poliție pentru gălăgie

Incidentul s-a petrecut în luna martie a anului 2020. În jurul orei 12.00, femeia a sunat la numărul de urgență reclamând zgomotul prea mare pe care îl făceau vecinii. Ea dorea să-și culce copilul, de doi ani, iar zgomotul provocat de meșterii care lucrau la renovarea apartamentului o împiedicau.

Polițiștii care au sosit la fața locului, în urma sesizării, au constatat că era ora 12.50, iar programul de liniște începea la 13.00. Drept urmare, ei au sancționat-o pe bucureșteancă pentru apelarea nejustificată a serviciului de urgență 112. Iar amenda pe care a primit-o aceasta a fost de 1.500 de lei.

Judecătorii au dat menținut amenda

Femeia a contestat sancțiunea primită în justiție, arătând că zgomotul făcut de lucrători era mult prea mare decât limitele rezonabile. Ea a arătat că nu a căutat să alerteze nejustificat autoritățile. De asemenea, a mai precizat, nivelul foarte ridicat al zgomotului a fost constatat și de polițiștii care au venit la fața locului.

Judecatoria Sectorului 1 i-a respins solicitarea și a menținut amenda data de poliție. Instanța și-a justificat decizia arătând că sesizarea era justificată doar dacă lucrările se desfășurau în timpul orelor de liniște.

Pe cale de consecință, femeia a rămas cu amenda primită și va trebui să achite cei 1.500 de lei.