Evenimentul Zilei > Actualitate > Gălăgie ca în război în Sectorul 5. Cum luptă mașinile de Poliție cu pandemia
Gălăgie ca în război în Sectorul 5. Cum luptă mașinile de Poliție cu pandemia

Gălăgie ca în război în Sectorul 5. Cum luptă mașinile de Poliție cu pandemia

Primăria Sectorului 5 al Capitalei a comunicat că toate maşinile Poliţiei Locale vor transmite non stop pe străzi mesaje acustice pentru a informa oamenii despre necesitatea purtării măştii.

O măsură extremă a fost luată în Sectorul 5 al Capitalei. Primăria a anunțat că maşinile Poliţiei Locale Sector 5 vor transmite mesaje acustice pe străzile din sector, pentru a informa oamenii despre necesitatea purtării măștilor de protecție.

Aşsadar, localnicii din Sectorul 5 vor avea parte de mesaje acustice  pentru păstrarea restrictiilor din pandemie, transmite Primăria Sectorului 5 al Capitalei.

Primarul Piedone a găsit o modalitate inedită de a informa cetăţenii

Pentru că unii oameni pare că încă nu au înțeles necesitatea purtării măștii de protecție și felul corect în care aceasta se poartă, în Sectorul 5 autoritățile s-au asigurat, prin transmiterea de mesaje acustice, că această măsură de protecție este respectată de toți cetățenii.

„Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, a dispus astăzi, 30.11.2020, ca toate mașinile Poliției Locale Sector 5 să transmită mesaje acustice pe străzile din sector, pentru a informa populația despre necesitatea purtării măștii de protecție.

Prin această acțiune, edilul Sectorului 5 își dorește să le reamintească oamenilor că doar de noi depinde limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19”, a transmis Primăria Sectorului 5 al Capitalei.

Maşinile poliţiei din Sectorul 5 au un nou rol

Astfel, Cristian Popescu Piedone le recomandă locuitorilor din Sectorul 5 „să dea dovadă de spirit civic„ și să respecte normele sanitare în vigoare. De asemenea, cei care nu au respectat regula au fost sancționați corespunzător.

„Polițiștii locali se vor asigura și în perioada următoare că oamenii poartă masca de protecție corect, astfel încât să le acopere atât nasul, cât și gura. Cei care nu respectă legislația în vigoare privind combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi sancționați așa cum o cere legea”, a anunțat Primăria Sectorului 5.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.826 de cazuri noi de infectare cu coronavirus

În ultimele 24 de ore, 138 de persoane au decedat. 1.251 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

”Până astăzi, 30 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 353.188 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.826 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, transmit autorităţile.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 522, urmat de Constanţa – 335, Argeş – 266, Iaşi – 243.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 6,29 în Bucureşti, cea mai mare valoare având-o în judeţul Constanţa – 7,49, urmat de Ilfov – 7,2.