Pentru început a menționat că există foarte mulți „troli” pe internet, care-i spun să-și vadă de treabă, să rămână la activitatea lui de zi cu zi, actoria. Ce le-a răspuns carismaticul actor?

„Slujba mea de zi cu zi este aceea de președinte și fondator al Thorn, unde luptăm împtroiva traficului de copii și a exploatării sexuale contra copiilor. Aceasta e slujba mea de zi cu zi. Mai am o slujbă de zi: sunt tatăl a doi copii: unul de doi ani, altul de două luni. Așa că iau foarte în serios efortul de a apăra dreptul lor de a căuta fericirea și să mă asigur că societatea și guvernul le asigură acest drept”, a spus Kutcher (39 de ani).

El a relatat, apoi, că în munca sa contra traficului de copii, a întâlnit victime în Rusia, în India, victime traficate din Mexic, victime în New York, în New Jersey, în toate colțurile Statelor Unite. A povestit că a mers în raiduri, alături de agenți FBI, unde a văzut lucruri „pe care n-ar trebui să le vadă nimeni niciodată”.

„Am văzut conținut video cu un copil de aceeași vârstă ca a fiului meu care a fost violat de un american care era „turist sexual” în Cambodgia. Iar acel copil era atât de condiționat de mediul în care trăia, încât credea că e vorba de joacă”, a povestit cu lacrimi în colțul ochilor Kutcher.

A relatat apoi despre un telefon pe care l-a primit din partea echipei sale, care vorbise cu oficiali ai Departamentului pentru Securitate Internă. Aceștia i-au spus că o fetiță de doar șapte ani era abuzată sexual, iar înregistrările video erau răspândite pe internet de trei ani, și cereau ajutorul ONG-ului său în lupta cu acești infractori, pe care nu-i puteau găsi de atâta timp. „Aceasta e munca mea de zi cu zi și o s-o fac în continuare”, a mai spus Ashton Kutcher. El le-a povestit politicienilor despre Amy, o adolescentă de 15 ani din Oakhland, care a cunoscut un bărbat pe internet, a început să vorbească cu el, apoi l-a cunoscut personal. Câteva ore mai târziu era doar o tânără abuzată, violată și obligată să intre în rețeaua de traficanți de persoane  – a fost vândută pentru sex. Poate nimic neobșinuit până aici, cu excepția faptului că tânăra a fost găsită și redată familiei sale în doar trei zile! Cum a fost posibil? Cu ajutorul unui program pe computer creat special pentru asta de Thorn.

Kutcher a explicat că acest program poate fi folosit de polițiști în munca lor de zi cu zi, pentru rezolvarea cazurilor de trafic de copii. Este mai eficient și se dezvoltă mai mult, pe măsură ce tot mai mulți oameni îl folosesc. În doar 6 luni, cu doar 25% dintre utilizatori oferind informații, au reușit să identifice mai mult de 6.000 de victime ale traficanților, dintre care 2.000 erau minori. Este folosit de 4.000 de oficiali ai departamentelor de poliție și justiție, din 900 de agenții din lume. Se reduce timpul necesar anchetelor cu 60%.

Ca antreprenor în domeniul tehnologiei, Kutcher a mărturisit că vede tehnologia ca pe un instrument, care poate fi folosit în funcție de dorința și voința celui ce o utilizează. Tehnologia poate fi folosită în folosul sclaviei, dar și pentru combaterea ei.  

Explicând importanța acestui instrument tehnologic, acestei baze de date și vehicul pentru schimbarea de informații, Kutcher a explicat că are nevoie de bani, fonduri guvernamentale în continuare, pentru a crea această tehnologie.