1.  Karl Lagerfeld de mic purta cravată și păr lung

S-a născut în Germania, în Hamburg, în anii 1930. De ororile războiului a fost cruțat. "Am avut noroc, nu mi s-a întâmplat nimic" spunea designerul pentru Le Monde.  Tatăl său, Otto Lagerfeld, de origine suedeză-german  „care vorbea douăsprezece limbi“,  a făcut avere prin importul de lapte condensat. Tânărul Karl și-a trăit copilăria lipsită de griji pe o proprietate mare la patruzeci de km de Hamburg, înconjurat de părinții săi, sora lui Martha Christiana și sora ei vitregă Thea. El se deosebește imediat de ceilalți colegi de şcoală deoarece "adoptă foarte devreme un stil de dandy".

2. Şi-a admirat mama, în ciuda observațiilor sale extrem de critice

Deși tatăl său avea puțină influență asupra lui, mama lui a jucat un rol vital. În timp ce tatăl său lucrează și surorile sale sunt în internat, Karl Lagerfeld este crescut de Elisabeth. "A condus pe toată lumea din baston, a fost o femeie foarte dominantă, și-a dorit ca tânărul Karl să aibă o carieră deosebită", a declarat vărul său, Kurt Lagerfeld.

3. El și-a ascuns întotdeauna vârsta

Pentru Karl Lagerfeld, trecerea timpului a fost întotdeauna tema de evitat. De fiecare dată era iritat de reporteri când era întrebat despre longevitatea lui în lumea modei. Creatorul s-a asigurat întotdeauna să-și păstreaze secretul datei nașterii, oferind cifre diferite în interviurile sale. Singura variantă cunoscută era că s-a născut între 1930 și 1940. 

4.Era prietenul și apoi inamicul lui Yves Saint Laurent

Cele două genii din modă își încep cariera împreună, dar căile lor se despart. În anii 1960, Yves Saint Laurent este deja o stea, nu şi Karl Lagerfeld. „Nu am fost gelos" spunea pentru Le Monde la acea vreme. Dar numirea lui Karl Lagerfeld la Chanel în 1982 a fost o răzbunare faţă de rivalul său, care a admirat şi râvnit Casa de pe rue Cambon. "Pentru Karl, nu a fost doar un mare salt înainte, a fost, de asemenea, o înjunghiere a lui Yves", spune designerul de modă Alicia Drake.

5. A dat o a doua viață Casei Chanel 

În 1982, Karl Lagerfeld,  a fost abordat de frații Wertheimer, proprietarii Casei de modă Chanel. Pentru a revigora brandul, designerul negociază "100.000 de dolari în haine pentru a îmbrăca pe editorii din presa de modă și prieteni", scrie Le Monde. Pentru primul său spectacol la sediul Cambon Rue, el invită stelele timpului: Isabelle Adjani, Jean-Claude Brialy, baroneasă Marie-Hélène de Rothschild … El a semnat, de asemenea, un contract de exclusivitate cu un tânăr model  francez care contribuie la modernizarea imaginii mărcii cu apariţii care au revoluţionat moda. Creatorul îi dă o mare libertate de exprimare în specatacole iar după 35 de ani de la sosirea sa la Chanel, Karl Lagerfeld lasă un imperiu sănătos a cărui cifră de afaceri a ajuns la mai mult de 8 miliarde de euro în 2017.

6. A pierdut 42 kg pentru a purta slim

Pe  28 ianuarie 2001, în spatele scenei primei parade a tânărului designer, Karl Lagerfeld afirmă : "Vreau să fiu primul care va purta această colecție, așa că m-am pus pe o dieta drastică“ , a declarat el  pentru V Magazine. În treisprezece luni, Karl Lagerfeld pierde 42 kg cu dieta Spoonlight, inventată de Dr. Jean-Claude Houdret.  "A fost nevoie de o voință de oțel", a spus el. Deoarece această dietă controversată, bazată pe consumul de proteine ​​în pliculețe, este extrem de restrictivă".

7. S-a dedicat cu pasiune pisicii lui

"Karl Lagerfeld a trăit o dragoste pasională pentru pisica sa Choupett. "Dacă mă întrebați care este cea mai elegantă femeie din lume, aș spune că este pisica, nimeni nu poartă o blană mai frumoasă ca a ei", a declarat Marie Claire.  Stăpânul a făcut de asemenea din ea "o fetiță bogată", așa cum a mărturisit în 2015, pe canapea lui Marc-Olivier Fogiel. Doar în 2014, pisica a avut trei milioane de euro, grație contractelor cu „un brand german de mașini“ și o marcă „produse cosmetice japoneze“.