Kamala Harris a reluat două minciuni despre Trump, în interviul pentru MSNBC

Kamala Harris a reluat două minciuni despre Trump, în interviul pentru MSNBCKamala Harris - interviu MSNBC / sursa foto: captură video

Candidata Partidului Democrat pentru Casa Albă, Kamala Harris, a reluat și în interviul solo pentru canalul MSNBC două dintre minciunile deja dovedite ca atare despre contracandidatul său la președinția SUA, fostul președinte din Partidul Republican, Donald Trump.

Reluarea la MSNBC, tot fără a fi semnalate ca atare de jurnalista care făcea interviul, a acestor două afirmații false, dovedite ca atare de BBC și de alte instituții media sau ONG-uri care se ocupă de fact checking, vine după prestația lamentabilă a celor doi moderatori ABC News ai confruntării dintre Donald Trump și Kamala Harris.

De această dată, candidata Partidului Democrat a reluat minciuna despre șomaj, care ar fi fost mai mare în mandatul lui Trump decât în timpul Marii Recesiuni din 1929, fără a ține cont de pandemia de Covid-19 provenit din China, care a distrus economiile tuturor țărilor lumii, precum și pe cea legată de avort.

Minciuna Kamalei Harris despre șomaj

„Donald Trump ne-a lăsat cu cea mai proastă situație economică de la Marea Depresiune, dacă ne uităm, de exemplu, la rata șomajului”, a spus Kamala Harris în interviul cu Stephanie Ruhle.

De fapt, la finalul mandatului lui Donald Trump, în ianuarie 2021, în plină pandemie de Covid-19 și după multe lockdown-uri, care au dus la închiderea a nenumărate afaceri și pierderea a peste 20 de milioane de locuri de muncă, rata șomajului era de 6,4% - ceea ce era mult - dar nu a fost cea mai mare de la Marea Depresiune.

De exemplu, în octombrie 2009, șomajul a atins un vârf de 10% în urma crizei financiare.

Dar înainte de pandemia de Covid-19 pornită din China, rata șomajului sub Donald Trump era de 3,5%.

Performanță atinsă sub administrația Biden-Harris într-un singur moment, ianuarie 2023, când șomajul a atins un minim de 3,4%, dar de atunci a crescut cu un punct, până la 4,3%.

Kamala Harris - interviu MSNBC / sursa foto: captură video

Minciuna Kamalei Harris despre avort și pedepsirea femeilor

„Donald Trump este, de asemenea, persoana care a spus că femeile ar trebui pedepsite pentru că au exercitat o decizie pe care ar trebui să o poată lua pe bună dreptate cu privire la propriul lor corp și viitorul lor”, a afirmat candidata Partidului Democrat.

De fapt, Donald Trump a spus, într-un interviu pentru MSNBC din 2016, răspunzând la întrebarea cu privire la ce se va întâmpla dacă avortul va fi declarat infracțiune, că „va trebui să existe o formă de pedeapsă”, dar a explicat, ulterior, că nu este vorba despre femei, ci despre medici.

„Medicul sau orice altă persoană care săvârșește acest act ilegal asupra unei femei ar fi responsabilă legal, nu femeia”, a explicat Trump.

Minciunile de la confruntarea de pe ABC News

La confruntarea de pe ABC News cu Trump, Kamala Harris  a folosit toate acuzațiile aduse vreodată împotriva lui Donald Trump, în ciuda faptului că fuseseră dovedite ca minciuni de fact checkeri profesioniși.

Printre acestea, afirmațiile false că Trump este în favoarea interzicerii naționale a avortului și se opune fertilizării in vitro, că i-a numit pe neonaziști din Charlottesville, Virginia, „oameni foarte buni” și că a amenințat cu o „baie de sânge”. dacă pierde alegerile.

Fiecare dintre aceste afirmații este neadevărată, a explicat WSJ: Donald Trump a spus clar că se opune interdicției naționale a avortului. El este în favoarea FIV și chiar a spus că guvernul ar trebui să plătească pentru asta.

De asemenea, Donald Trump i-a condamnat pe neonaziștii din Charlottesville.

Iar prezicerea cu privire la „baie de sânge” - financiară, cum a precizat fostul președinte, adică o metaforă - pentru industria auto, dacă va pierde alegerile, iar subvențiile pentru vehicule electrice acordate de administrația Biden-Harris vor continua, se referea la creșterea șomajului, nu la acte de violență.